#hajra  #magyarok  #Rio2016  #Sportimadok 

Általános információ Brazíliáról

A XXXI. nyári olimpiai játékoknak Brazília ad otthont. A 2016. augusztus 5 és 21. között megrendezésre kerülő sport eseményt a világ egyik elsőszámú idegenforgalmi célpontjának számító Rio de Janeiróban tartják.

Miért különleges a 2016-os riói olimpia?

  • Az első Dél-Amerikában rendezett olimpia.
  • Rio de Janeiro a világ egyik leggyönyörűbb fekvésű városa.
  • A 2014-es futball világbajnokság alatt bebizonyosodott, hogy –messze a várakozásokon felül – biztonságos város.
  • A riói hangulat miatt különleges helyszín – sport és fesztivál egy helyen.

Időeltolódás: 5 óra

Időjárás: a statisztikák szerint az olimpia ideje alatt 18-28 C fok várható és magas páratartalom várható. Meleg nyári strandidőnek a valószínűsége Rión kívül Recife és Salvador térségében a legnagyobb.

Beutazási szabályok: A magánútlevéllel rendelkező magyar állampolgárok 90 napot meg nem haladó, turista célú beutazásaik esetén vízum nélkül léphetnek be, és tartózkodhatnak Brazília területén. Az útlevélnek a belépés napjától számított legalább fél évig még érvényesnek kell lennie.

Egészségügyi intézkedések: Rio de Janeiro területén nincs szükség oltásra, előzetes, vagy helyszíni gyógyszerre. A javasolt kirándulások sem érintenek olyan területeket, ahol oltás, vagy gyógyszeres óvintézkedés szükséges, vagy ajánlott lehet.

Biztosítás: Fakultatív biztosítás kötése okvetlenül szükséges, mert Magyarország és Brazília között nincs olyan megállapodás, ami ingyenes orvosi ellátást biztosítana.

Ezt ajánlja a külügy:

Csak megbízható forrásból vásároljanak belépőjegyeket, a stadionokon kívüli árusítás illegális!

A kivinni szándékozott készpénz összegének és a hitelkártya fedezetének megtervezésekor figyelembe kell venni, hogy az egyébként sem alacsony árak az olimpia idején magasra szöknek.

A hitelkártyát szinte mindenhol elfogadják, ugyanakkor nem ritka az illegális lemásolása, a visszaélés az adatokkal. Folyamatosan ellenőrizzék a levett pénzösszegeket, és készüljenek fel arra, hogy a kártyát szükség esetén le tudják tiltani!

A Külügyminisztérium konzuli szolgálata megerősített létszámban lesz jelen augusztus 5. és 21. között az olimpiai, majd szeptember 7. és 18. között a paralimpiai játékok idején Rio de Janeiróban. A magyar képviseletek elérhetőségeit, valamint a további információkat megtalálják a konzuli szolgálat honlapján.

Meccsek