#CsakEgyutt  #HajraVeszprem  #HelloCologne 

Repülővel

Charter repülővel

A Final 4-ra minden évben szerveződik egy különgép, melyet idén a Sportimádók fognak üzemeltetni. A járat szombat reggel indul, majd vasárnap a döntő után jön haza. Különlegessége, hogy hazafele a veszprémi csapat is ezzel szokott utazni. Bővebb információ a járatról 2017. áprilisában.

Menetrend szerinti járattal

Aki nem a charter géppel szeretne utazni, vagy mondjuk több időt szeretne eltölteni Kölnben, zok is sok lehetőség közül tudnak választani.

Az Eurowing légitársaság közvetlen járatot üzemeltet Budapest és Köln között. A jelenlegi menetrend a következő. ( A nyári menetrend módosulhat még kicsit.)

Budapest – Köln: 8:55-10:45 és Köln-Budapest: 18:25-20:05

Azoban érdemes kicsit szemfülesnek lenni, mert nem kizárólagosan Kölnbe érdems repülni, hanem akár Düsseldorfba is, ami mindössze 20 percnyi vonatúra van egymástól. A repülőterek elhelyezkedése miatt pedig az az érdekes eset is előfordulhat, hogy ha valaki Köln északi részén lakik, akkor vonattal előbb eljut a düsseldorfi repülőtérre, mint taxival a kölni repülőtérre. Tavaly saját bőrünkön tapasztaltuk.Nem beszélve a transzferköltségről, mert míg a Köln-Düsseldorf vonatjegy mindössze 10 euró volt, addig a taxiért 35 eurót fizettünk.

További lehetőség még, hogy Dortmundba repüljünk, ami szintén nincs messze Kölntől. Egy óra vonatozás után máris a Kölni székesegyház előtt sétálhatunk. A német vonatok pedig nagyok jó, tiszták, pontosak, gyorsak.

Koeln Panorama

Autóval

Budapest és Köln távolsága autóúton: 1 145 km. Mivel végig autópályán lehet közlekedni, ezért gyorsan és egyszerűen lehet eljutni a Final 4 helyszínére. A becsült enetidő: 11 óra.

A menetidő nem kevés, cserébe viszont varázslatos bajor tájakon haladhatunk keresztül. Ha időnk engedi érdemes megállni például egy rövis sétára Nürnberg városában, ami Budapesttől kb 750 km-re található. A városban sétálgatva úgy érezhetjük magunkat, mintha csak egy középkori mesébe pottyantunk volna. Érdemes megkóstolni a helyi ételspecialitásokat is, mint pl a bajor csülköt.

screenshot-2016-12-07-09-49-31

Meccsek