#HajraVeszprem  #HelloCologne 

2 nap Kölnben

A Rajna partján húzódó Köln Németország egyik legrégebbi városa. A kézilabda meccsek előtt és után érdemes körbesétálni ebben az igencsak sokszínű városban, melynek vibrálása mindenkit magával ragad, ugyanis nem egy tipikus német településről beszélünk, sokkal inkább egy mediterrán hangulatú, bohém városról.

koln-cable-car

TOP 5 látnivaló Kölnben

 1. A kölni dóm – A főpályaudvar szomszédságában épült templom a világ harmadik legmagasabb gótikus székesegyháza. Nem véletlenül a Világörökség része, ugyanis minden ide látogató turistát lenyűgöz a közel 630 éven át épült templom pompája.
 2. A Lindt-csokigyár – Minden édesszájúnak kötelező program a világ egyik leghíresebb csokiüzemének a meglátogatása, ahol még a szökőkútből is csoki folyik.
 3. Az illatos ház – A város jelképe a kölnivíz, melyet a 18. században még gyógyászati célra is használtak, ugyanis remek ellenszere volt a fejfájásnak. A kölni történetéről szóló kiállítás a Glockengasse 4711 alatt tekinthető meg.
 4. A sikló – A Rajna fölött több híd is átível, de a legérdekesebb átkelési mód mindenképp a drótkötélpálya. Ez Németország egyetlen folyó fölött haladó kabinos siklója.
 5. Az állatkert – Az állatkert különlegességei a hatalmas elefántpark és a trópusi esőerdő mellett az óriási akváriumok, amelyekben összesen több mint ötszázféle vízi lény úszkál a világ minden tájáról.

+1 A kölsch – Nem egyszerűen csak sör. Kifejezetten kölni különlegesség, és korsók helyett magas, vékony, 2 decis poharakban szolgálják fel ezt a söröknél lágyabb, gyümölcsösebb ízű, aranyszínű italt.

TOP 5 étterem

 1. Die Fette Kuh – A legjobb burgerező a városban. Specialitásuk a Phily Burger, mely az ízletes 200 grammos húspogácsán kívül karamellizált hagymakarikákat, gombát és cheddar sajtot rejt magában.
  Cím: Bonner Str. 43.
 1. Da Damiano – Egy autentikus olasz étterem barátságos belső térrel, hagyományos olasz fogásoktól a modern kreációkig. De nemcsak a főételekért érdemes ide bekukkantanunk, hanem az édességekért is, ugyanis mennyei a füge carpaccio és a karamellás gombóc is.
  Cím: Marzellenstraße 66.
 1. Bei Oma Kleinmann – Ha igazi házias ízekre vágyunk, és legszívesebben egy hatalmas adagnyi bécsi szeletet ennénk, akkor nem kell sokat gondolkozzunk, hova térjünk be egy könnyed ebédre vagy vacsorára. Ebben a családi étteremben úgy érezhetjük magunkat, mintha csak a nagymamánknál töltenénk a vakációnkat.
  Cím: Zülpicher Str. 9.
 1. Lommerzheim – 1959 óta szolgálja a kölnieket ez a sörházra emlékeztető étterem, ahol a hosszú sörpadokon ülve a helyiekkel együtt ehetünk olyan hagyományos finomságokat, mint pl. a rántott húst.
  Cím: Siegesstr. 18.
 1. Le Moissonier – Ez a Michelin csillagos étterem közel már 20 éve csillagokkal büszkélkedhet, nem véletlenül, mert a roppant szellemesen összeállított gourmet étlapjához pontosan az ételekhez passzoló borokat kínálnak. A menü évszakról évszakra változik, de egy biztos, az étkezés végén kihagyhatatlan a sajttál megkóstolása.
  Cím: Krefelder Str. 25.
Meccsek
THW KIEL - TELEKOM VESZPRÉM

18:00

2016.05.28, Köln