#HajraVeszprem  #Sportimadok 

Barcelona

Barcelona a világ egyik leghíresebb, legszebb, legizgalmasabb és leghangulatosabb metropolisza, a legtöbben szerepeltetik bakancslistájukon e katalán várost. Ez azonban nem történelmi épületeinek, és sok száz éves hagyományainak köszönhető, pont ellenkezőleg: Barcelona a modernizmus fővárosa, és a 20. századi avantgarde művészet legbátrabb szárnypróbálgatásainak helyszíne.

Barcelona TOP 5 nevezetessége

  1. La Sagrada Familia / A Szent Család Temploma / A jövő temploma – Gaudí élete fő művének tekintette, 40 évet dolgozott rajta. A Sagrada Familia több, mint 130 éve épül (1882-ben kezdődött a kivitelezése). Elkészülte után, 170 méteres magasságával a világ legmagasabb temploma lesz, és 18 toronnyal fog rendelkezni. A tervek szerint 2026-ra, Gaudí halálának 100. évfordulójára fejezik be építését. Nyitva tartás októberben: 9.00-19.00. Belépőjegy: online 15 euró, a helyszínen 18 euró.
  2. Güell Park – A Güell park, a Szent Család templomához hasonlóan, az UNESCO Világörökség része. Az 1900 és 1914 között épült parkot Antoni Gaudí eredetileg egy modern “luxuslakóparknak” szánta, távol a belvárostól. Azonban csak két ház készült el, és végül maga Gaudí költözött ide családjával, házában jelenleg a Gaudí-múzeum működik. Nyitva tartás októberben: 8.00-20.00. Belépőjegy: online 7 euró, a helyszínen 8 euró.
  3. La Rambla – Barcelona fő sétálóutcája a széles és hosszú La Rambla, amelyet csodás platánsor szegélyez. A több mint 1 km hosszú Rambla a Placa Catalunya és a tengerparthoz közeli Colombus-szobor között húzódik. A sétálóutca mindig tele van emberrel, de nem csak turistával, hanem rengeteg helyivel is találkozhatunk itt. A La Rambla sétálóutcán kávézók, bárok, butikok, üzletek, trafikok találhatók.
  4. La Bouqueira piac – A Rambláról nyíló Mercat de Sant Josep de la Boqueria nevű piacon minden nap friss gyümölcsöt, halat, tengeri herkenyűket, felvágottat, péktermékeket vagy akár kézműves édességeket vehetünk. Érdemes megkóstolni a tapasokat és afrissen facsart gyümölcsleveket. Európa egyik leghangulatosabb piaca. Nyitva tartás: 8.00-20.30
  5. Monjuic – A Barcelona városközpontjához nem messze található a 185 méter magas, a kikötőre néző Montjuic domb (szó szerinti fordítása: zsidó hegy) rengeteg látványosságot kínál, melyek közül sok az 1929-es világkiállítás és az 1992-es olimpia alkalmából épült.

Hogy jutunk el Barcelonába?

Repülővel – Budapestről Barcelonába repülőgéppel a Wizz Air, és a Ryanair, valamint Bécsből a Vueling diszkont légitársaságok járataival lehet közvetlenül eljutni. A repülési idő kb. 2 és fél óra. A repülőtérről a belvárosba legolcsóbban tömegközlekedéssel (Aerobus – 6 euró/fő), a legkényelmesebben pedig taxival lehet eljutni (Kb. 35 euró).

Autóval – Távolság: 1923 km. Menetidő: Kb. 18 óra.

Helyi közlekedés – Barcelonában nagyon jó a közösségi közlekedés, színvonalas autóbusz és metróhálózata van, így könnyen el lehet jutni a város különböző pontjaira. A kézilabda stadion, a Palau Blaugrana a Collblanc Blue (L5 vonal) és a Palau Reial‎ on Green állomáshoz (L3 vonal) esik közel.

Flensburg

Flensburg a legészakibb német kikötőváros. 87 ezer lakosával Kiel és Lübeck után a tartomány harmadik legnépesebb városa.

Hogy jutunk el Flensburgba?

Repülőjárttal a legegyszerűbben közvetlen járattal, Hamburgig, majd onnan autóbusszal, kb. 2 óra.

Autóval – Távolság: 1325 km. Menetidő: Kb. 13 óra.

 

 

 

 

 

 

Meccsek