#GyerunkGyerekek  #Sportimadok 

Yubileyny Sports Palace

Yubileyny Sports Palace

A Yubileiny Sports Komplexum eredetileg 1967-ben épült, de a Jégkorong Világbajnokság tiszteletére belsejét teljesen felújították és készen áll arra, hogy a világ minden tájáról fogadja a sportolókat és szurkolóikat.

Kívülről történelmi értéke miatt nem változott az épület, ezért is olvasható a ’Sport Palace’ felirat a bejáratnál, azonban hivatalosan már Yubileiny Sport Komplexum a neve. Belülről azonban egy teljesen új aréna képe tárul elénk. Lássuk, mire számíthatunk:

1. Jég: A régi rendszert egy teljesen új hűtő rendszerre cserélték. A szurkolók valószínűleg semmit nem fognak érzékelni ebből a változásból, azonban a jég minősége nagyban függ tőle. A helyszín a későbbiekben 3 helyi csapat otthona is lesz. Az épületben 3 jégpálya van, kettőt használnak majd az esemény alatt, a nagy arénában egyet a játékokra és a kisebb arénában egyet gyakorlásra. A vb alatt a harmadik pálya raktárhelyiségként funkcionál majd.

2. Öltözők és raktár: Speciális tároló termeket hoznak létre a versenyzők kényelme érdekében. Ezzel lehetővé teszik, hogy ne kelljen minden mérkőzésre hatalmas csomagokkal érkezni. A verseny alatt 8 tágas öltöző áll a résztvevők rendelkezésére, ezek a nemzeti csapatok számára lesznek folyamatosan fenntartva.

3. Előcsarnok: Az újjáépített aréna nemcsak a csapatok, de a szurkolók számára is sokkal kényelmesebb. A hall gyönyörű; világos falakkal, új éttermekkel és ajándékboltokkal felszerelve. Mindez hozzájárul egy hatalmas sport fesztivál hangulatához. A központi hallban jégkorong és más sportokkal kapcsolatos kiállítást szerveznek. A helyszínen később műkorcsolya edzéseket is tartanak, több híres műkorcsolyázó edzett Yubileinyben.

4. Világítás: Az elévült rendszert modernre cserélték. Ez a változás sokat javít majd a televíziós közvetítéseken és még szebb fotók készülhetnek majd a meccsekről. Küldjetek fotókat #sportimádók cimkével 😉

5. Videó kocka: Talán ez a legszembetűnőbb újítás. A fő helyszín kapacitása 6000 ülőhely.
Az újítások remek hangulatot biztosítottak az első nemzetközi felkészülési meccsnek, ahol Oroszország Norvégiával mérkőzött. Bebizonyosodott, hogy Szentpétervár imádja a hokit és a város készen áll a világ fogadására!

A magyar csapat itt játssza összes csapatmérkőzését. Tömegközlekedéssel legkönnyebben a Sportivnaya metróállomásról lehet megközelíteni.

Cím:  pr Dobrolyubova, 18, lit. А 197198 St.Petersburg

Meccsek
SZLOVÁKIA - MAGYARORSZÁG

12:15

2016.05.07, Szentpétervár
MAGYARORSZÁG - KANADA

12:15

2016.05.08, Szentpétervár
MAGYARORSZÁG - FRANCIAORSZÁG

20:15

2016.06.10, Szentpétervár
FINNORSZÁG - MAGYARORSZÁG

20:15

2016.06.11, Szentpétervár
EGYESÜLT ÁLLAMOK - MAGYARORSZÁG

16:15

2016.06.13, Szentpétervár
MAGYARORSZÁG - FEHÉROROSZORSZÁG

16:15

2016.06.14, Szentpétervár