#HajraMagyarok  #Sportimadok 

Hogy juthatunk el Magyarországról Kolozsvárra?

Budapest-Kolozsvár távolság: 453 km, ahova több módon is eljuthatunk.

Autóval a menetidő kb. 6 óra. Kipróbáltuk, teljesen jól lehet közlekedni, Magyarországon belül az M3-as autópályán, majd Romániába áttérve főúton folytatva. A határátkelés sem okoz különösebb gondot, bár érdemesebb erre egy kicsit hosszabb időt szánni, mert kiszámíthatatlan, hogy mennyit kell várni.

screenshot-2016-11-30-21-25-38

 

Vonattal naponta két alkalommal lehet közvetlenül eljutni Kolozsvárra Budapestről. Az egyik egy kora reggeli járat, 6 órakor, a másik pedig délután fél háromkor indul. A menetidő 7 és fél óra, de tapasztalatból tudjuk, hogy sokszor késnek a vonatok. Amúgy mindenkinek csak ajánlani tudjuk ezt az utazási formát, mert kényelmes, olcsó, és a vonaton általában nincsenek sokan. Nemzetközi viszonylatban helyjegy sem szükséges.

Menetrend szerinti buszjárat a legolcsóbb utazási forma, de egyben a leghosszabb is, közel 9 óra a menetidő. Több társaság is szervez ide járatokat, de az Orangeways a legolcsóbb.

Repülővel a leggyorsabb utazni, mindössze egy óra az út, és az időeltolódás miatta hazafele úton, akkor szállunk le, mint amikor felszálltunk. 🙂 Viszont csak kedd, csütörtök és szombat az a nap, amikor repülhetünk, mert csak ilyenkor indít járatot a Wizzair. Átszállással nem érdemes menni, mert a repülőtereken eltöltött felesleges órákat érdekesebben is el lehet tölteni.

 

kolozsvar

Meccsek
MAGYARORSZÁG - FÉRFI KOSÁRLABDA-VÁLOGATOTT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI, Kolozsvár, 2017. augusztus 31-szeptember 7.
MAGYARORSZÁG - HORVÁTORSZÁG

15:00

2017.09.01, Sala Polivalenta, Kolozsvár, Románia
MAGYARORSZÁG - MONTENEGRÓ

15:00

2017.09.02, Sala polivalenta, Kolozsvár, Románia
MAGYARORSZÁG - CSEHORSZÁG

15:00

2017.09.04, Sala Polivalenta, Kolozsvár, Románia
MAGYARORSZÁG - SPANYOLORSZÁG

17:15

2017.09.07, Sala Polivalenta, Kolozsvár, Románia