Hírek

Vízipóló – őket viszi Benedek az olimpiára

Benedek Tibor szövetségi kapitány hétfőn kihirdette a magyar férfi vízilabda-válogatott végleges, 13 fős olimpiai keretét. A szövetségi kapitánynak hat fővel kellett szűkítenie a csapatot.

A kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert mellett kikerült a keretből Bisztritsányi Dávid, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Gór-Nagy Miklós és Tóth Márton, de a magyar szövetség (MVLSZ) honlapjának beszámolója szerint ők a továbbiakban is együtt készülnek a csapattal.

A januári, szerbiai Európa-bajnokságon bronzérmes csapat tagjai közül hárman, a 2013-as barcelonai világbajnokságon aranyérmes vízilabdázók közül pedig négyen maradtak ki az olimpiai keretből, amely így fest:

kapusok – Decker Attila (RacioNet-Honvéd), Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép)

mezőnyjátékosok – Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert (ZF-Eger), Kis Gábor, Varga Dénes, Vámos Márton (Szolnoki Dózsa-Közgép), Manhercz Krisztián (ContiTech-Szeged-Diapolo), Szivós Márton (RacioNet-Honvéd), Varga Dániel (Ferencvárosi TC), Zalánki Gergő (A-Híd-OSC-Újbuda)

„Úgy érzem, a most kijelölt csapat gyors, kellően ötvöződik benne a fiatalos lendület és a rutin. Egy hónapunk lesz arra, hogy együtt készüljünk, összeszokjunk, ami azért is különösen fontos, mert nagy a korkülönbség néhány játékos között. Lesz időnk összeérni” – nyilatkozta Benedek Tibor.

A szövetségi kapitány Madaras Norbertről elmondta: a kétszeres olimpiai bajnok úgy vállalta a felkészülést, hogy nem volt garantált helye, de végig becsülettel dolgozott.

A magyar válogatott június 6-án kezdte a felkészülést, következő edzőmérkőzéseit a jövő hétvégén, a margitszigeti BENU Kupán játssza, ahol Horvátország, Grúzia és Ausztrália lesz az ellenfele. Rio de Janeiróba július 30-án utazik a csapat, első olimpiai csoportmérkőzését pedig augusztus 6-án, Szerbia ellen játssza.

vizilabdacsapat