Hírek

Vízilabda olimpiai selejtező torna Triesztben

Április elején Triesztre szegeződik a vízilabdavilág tekintete, ugyanis itt rendezik meg azt az olimpiai kvalifikációs tornát, mely az utolsó lehetősége pólós fiainknak, hogy megszerezzék a riói olimpia indulási jogát.

Sportimádók túra Trisztbe. Autóbusz+szállás+belépőjegyek 42.900 Ft/fő.
Bővebben az utazási ajánlatokról

Nem vagyunk igazán nehéz helyzetben, mert Triesztben a magyar válogatott Kanada, Oroszország, Franciaország, Románia és Szlovákia legjobbjaival szerepel egy csoportban, ahonnét az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe, amelynek győztesei már csomagolhatnak is Rióba. Érdemes elkísérni Nagy Viktorékat erre a tornára, mert nemcsak egy felejthetetlen sportélménnyel leszünk gazdagabbak, hanem egy hétvége alatt felfedezhetjük a meglepetéseket tartogató Trieszt városát is.

trieszt1

Triesztről sokan úgy gondolják, hogy mindössze egy álmos kikötőváros az Adriai-tenger partján, ahol nem sok érdekességet fedezhet fel az idelátogató, pedig ez közel sincs így. A város tele van izgalmas látnivalóval. Mindenképpen érdemes felkeresni a tengerparton épült Verdi Színházat, vagy a belvárostól mindössze 3 km-nyire található romantikus Miramare Kastélyt, mely egykoron Habsburg Miksa és felesége számára épült. Aki szeret sétálni, annak megéri felkapaszkodnia a város felett húzódó San Giusto dombra, ahova nemcsak a pazar kilátás miatt érdemes felmenni. Római kori maradványok, a római színház, az 1300-ban épült San Giusto Bazilika és a 16. századi vár is mind-mind arra vár, hogy felfedezzük.

A kirándulást követően muszáj felhörpintenünk egy hamisítatlan olasz kávét, hiszen Trieszt az olasz kávé fővárosa. Az országba érkező kávé egynegyede ide érkezik, melyeket a környéken épült kávégyárakban dolgoznak fel. Ráadásul az egyik legnagyobbnak magyar vonatkozása is van, ugyanis a magyar származású Illy Ferenc alapította még 1933-ban.

trieszt4

A meccsek után, esténként pedig nem maradt más dolgunk, mint átvennünk az igazi „dolce vita” életérzést, azaz szórakozni, enni és inni órákon át. A vacsora előtt mindenképpen egy aperitivoval kell kezdenünk, ami Triesztben rendszerint egy Aperol Spitz (Aperol, prosecco, szóda és egy karika narancs keveréke). Ezután pedig már bátran jöhet, ami szem szájnak ingere. Tengerpart lévén a különféle halas és tengeri herkentyűs tészták kihagyhatatlanok, ugyanúgy, mint a porchetta, ami nyársra húzott malachús. A vacsora végén, ha már úgyis ünneplünk J, jól fog esni egy fagyi, melynek a legjobb trieszti specialistája a La Siciliana fagyizó.

Sportimádók túra Trisztbe. Autóbusz+szállás+belépőjegyek 42.900 Ft/fő.
Bővebben az utazási ajánlatokról