Hírek

Vizes EB: magyar aranyesőt vár a kapitány

Aranyérmekért és újabb olimpiai részvételekért utazik a londoni vizes Európa-bajnokságra a magyar úszó-válogatott, a hétfőn kezdődő küzdelmekben 31-en képviselik Magyarországot - mondta el sajtótájékoztatóján Hargitay András szövetségi kapitány.

Cseh László mind a négy számban, azaz 50, 100 és 200 méter pillangón, valamint 200 méter vegyesen is győzni akar a brit fővárosban. "A felkészülést úgy állítottuk össze, hogy Londonban a csúcsformámhoz közeli állapotban legyek. Az már az országos bajnokságon látszott, hogy ez nagyjából sikerült" - mondta a 30 éves klasszis.

úszók

A nyílt vízen olimpiai címvédő Risztov Éva megjegyezte: mindent megtesz majd annak érdekében, hogy 800 méteren is helyt álljon az EB-n.

A gyorsúszó specialista, tavaly a kazanyi világbajnokságon 1500 méteren bronzérmes Kapás Boglárka arról beszélt, hogy mindhárom távon, azaz 400, 800 és 1500 méter gyorson is szeretné megúszni, de legalábbis megközelíteni egyéni legjobbját.

A 200 méter mell olimpiai bajnoka, Gyurta Dániel nem vesz részt a londoni Eb-n. A szövetségi kapitány szerint a klasszis letett már annyit az asztalra, hogy ezt az utat válassza.