Hírek

Vizes EB, kedd: négy magyarért is szoríthatunk a döntőben

A hétfő esti programban Hosszú Katinka, Burián Kata, Cseh László és Balog Gábor is bejutott a Londonban zajló vizes Európa-bajnokság keddi döntőibe.

Férfi 100 méter háton elődöntős futamában Balog Gábor 54.20 másodperces idejével a negyedik helyen csapott célba, ezzel összesítésben a hetedik helyen került a fináléba.

Női 200 méter háton Hosszú Katinka alig több mint 15 percet pihenhetett a 400 méter vegyesen aratott győzelmét követően, ennek ellenére könnyedén utasította maga mögé a futamában résztvevőket. 2:09.98 perces idejével a harmadik helyről várja majd a finálét.

Az őt megelőző futamban indult Burián Kata, aki 2:10.83 perces idejével egyrészt összesítésben a negyedik helyen került a döntőbe, másrészt 23 századra megközelítette az olimpiai A-szintet.

Férfi 50 méter pillangón Cseh László, a szám vb-bronzérmese 23.57 másodperccel futamában a harmadik lett, összesítésben pedig a negyedik legjobb idővel került a döntőbe. "Már jobb volt, mint délelőtt, de még nem érzem a vizet. Ez azt jelenti, nem érzem azt, hogy igazándiból haladnék. Mindegy, ezen még dolgozunk, holnapra jobb lesz" - nyilatkozta a Magyar Úszó Szövetség Facebook-oldalának a 12-szeres Európa-bajnok klasszis.

Balog Gábor nekiveselkednik a 100 méteres hátúszás középdöntőjének. MTI Fotó: Kovács Anikó
Balog Gábor nekiveselkedik a 100 méteres hátúszás középdöntőjének.
MTI Fotó: Kovács Anikó