Hírek

Vendég vagy hazai?

A hétvégén túrát szerveztünk Leicesterbe, hogy belessünk a bajnokesélyes Rókák stadionjába és láthassuk milyen a hangulat a csoda küszöbén egy csapat körül, akikre talán csak a legvérmesebb hazai szurkólók mertek volna pénzt tenni, hogy megnyerik az angol bajnokságot.

A mérkőzésen 4-0-ra nyertek a hazaiak a Swansea ellen, a hangulat félelmetes volt. Mégsem emiatt marad emlékezetes a mérkőzés, hanem egy olyan történés miatt, amellyel korábban még nem találkoztunk, pedig rengeteg hazai és nemzetközi mérkőzést néztünk meg az évek alatt.

A mérkőzésen a vendég táborban (Swansea) ültünk, mivel a hazai oldalra esélytelen volt már jegyet szerezni, de a vendég lelátóra lehetett venni még a mérkőzés előtt is. A gyors haza gól után a felfokozott hangulat hatására, több hazai szimpatizáns, akik ugyancsak a vendégek között foglaltak helyet (csak ide kaptak jegyet ők is) örömében felugrott. Természetesen azonnal jöttek a biztonságiak és kivitték őket a szektorból.

A “probléma” itt kezdődött. Nagy tüntetés közben lefelé, a pálya felé kivezették őket a helyükről, de nem rúgták ki a stadionból, hanem kerestek nekik helyet a hazai oldalon. Amit meg is oldottak, úgy, hogy a két tábor elválasztására lezárt 10 szék oszlopból kettőt megnyitottak. Ettől elszabadult a pokol a vendégek között, akik reklamálták miért nem dobták ki őket. Jött a biztonsági főnök, aki elmagyarázta, hogy nekik is volt érvényes belépőjük, többen sokat utaznak egy mérkőzésért, így ha van rá mód, akkor megoldják mindenkinek, hogy biztonságban, a saját szurkolói között nézze a mérkőzést. A vendég szurkolók azt feszegették, hogy ezzel megsértették őket, az Ő szurkolásukat tették tönkre. Érdekes kérdés, elgondolkodtató. Mi erre a megoldás?

A Leicester City - Swansea Premier League mérkőzésen történt érdekes és megosztó esettel kapcsolatban kiváncsiak lennék nektek mi a véleményetek az esetről?

Kommenteket várjuk a Facebook poszt alatt.