Hírek

Ungvári nagy elégtétele – olimpiai ezüst Londonban

Szilágyi Áron aranyérme mellett a cselgáncsozó Ungvári Miklós ezüstje tette tökéletessé 2012. július 29-ét a magyar Sportimádók számára. A tatabányai versenyző a grúz Lasa Savdatuasvili ellen lépett tatamira a fináléban a 66 kilogrammosok mezőnyében.

A rutint képviselő Ungvári és a nála 11 évvel fiatalabb világklasszis trónkövetelő Savdatuasvili összecsapására telt ház, 8000 néző volt kíváncsi az ExCeL központ cselgáncstermében. Savdatuasvili rendkívül vehemensen, szinte vadul támadott, egy perc múlva pedig jukót érő levitellel megszerezte a vezetést. Ungvári a földön megpróbálta megkontrázni, de nem sikerült.

Két perc elteltével a japán vezetőbíró intette a magyar versenyzőt. Ungvári innentől folyamatosan támadott, több ígéretes akciója is volt, de egyikért sem kapott pontot. A földön hiába próbált fogást találni a grúzon, az nagyon jól védekezett, s megőrizte előnyét az ötödik perc végéig.

Miklós a döntő után az MTI-nek elmondta: „Remélem, hogy idővel tudok majd örülni a második helynek. Szeretném megköszönni az edzőmnek, Bíró Tamásnak, akivel az elmúlt fél évben gyakorlatilag együtt éltünk, azt a két évtizedes munkát, amelynek ez az olimpiai ezüstérem az eredménye. A családomnak, édesanyámnak, testvéreimnek is csak köszönettel tartozom, és elnézést, ha a nap végére csalódást okoztam, nem ezt akartam.”

Ungvári Miklós_judo