Hírek

Újabb riói kvóta – az asztaliteniszező Lovas Petra is célba ért

Az asztaliteniszező Lovas Petra is indulhat az augusztusi riói olimpián. A női egyéni mezőny 86 indulójának péntek éjfélig kell visszaigazolnia részvételét. Ezt estig egyedül az ukrán Margarita Peszocka nem tette meg. Ezért a nemzetközi szövetség úgy döntött, hogy a hivatalos indok szerint sérülés miatt nem induló ukrán helyett Lovas Petrának biztosít lehetőséget a szereplésre - tájékoztatta a Magyar Távirati Irodát pénteken Téglás Péter, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya

A világranglistán 90. helyezett Lovas - aki szombaton ünnepli 36. születésnapját - fél évvel ezelőtt tért vissza a válogatottba, hogy megpróbáljon kvótát szerezni, de eddig úgy tűnt, rendkívül balszerencsésen lemarad róla.

A tapasztalt játékosnak ez lesz a második olimpiája, ugyanis 2008-ban Pekingben is asztal mögé állhatott. Lovas kvótájával háromra nőtt a Rióban induló magyar asztaliteniszezők száma, ugyanis Póta Georginának és Pattantyús Ádámnak már korábban biztossá vált a részvétele az ötkarikás játékokon.

Varázslatos születésnapi meglepetés Fotó: www.moatsz.hu
Varázslatos születésnapi meglepetés
Fotó: www.moatsz.hu