Hírek

Szalai Ádám: „A közönség a legfontosabb!”

Nem akart csattanós választ adni bírálóinak Szalai Ádám, csak megpróbált felszabadultan játszani az Európa-bajnokságon. Úgy érzi, ez sikerült, „átfordult a kocka”, neki és a csapatnak is más a megítélése, mint a kontinenstorna előtt volt – többek között ezt nyilatkozta a magyar válogatott egyik meghatározó játékosa az origo.hu-nak.

Az osztrákok elleni gólját követően lecserélték, majd a kispadon elsírta magát. Szerinte az elmúlt évek keserűsége és feszültsége, az, hogy 44 év szünet után, az első meccsen remek játékot produkált az együttes az EB-n, és hogy pont ő talált be, ez mind benne volt az elérzékenyülésében.

A német első osztályban szereplő Hoffenheim futballistája elismerte, hogy megosztó személyiség, olyan ember, aki kertelés nélkül kimondja azt, amit gondol. Tisztában van azzal, hogy ez nem mindig előnyös, de nem tud és nem is akar kibújni a bőréből.

A közelgő vb-selejtezők kapcsán úgy fogalmazott, hogy meg kell maradni a realitás talaján, hiszen nem mi vagyunk az esélyesek. Ha ugyanazt a támogatást kapják a közönségtől, amit az Eb alatt, akkor minden csapatnak nehéz dolga lehet a magyar válogatott ellen.

Szalai_Ádám