Hírek

Szabálytalan góllal, az utolsó másodpercben bukta el a BL-döntőt a Szolnok

A Szolnoki Dózsa-Közgép nem jutott be a férfi vízilabda Bajnokok Ligája szombati fináléjába, miután a pénteki elődöntőben az utolsó másodpercben kapott góllal 8-7-re kikapott a görög Olympiakosz Pireusztól a Margitszigeten zajló hatos döntőben.

A mieink kétszer is vezettek már három góllal, ám a Pireusz mindkétszer fel tudott állni. Már úgy tűnt, ötméteresekkel dől el a döntőbe jutás, amikor négy másodperccel a dudaszó előtt Varga Dénesről a Szolnok kapujába került a labda.

Mivel a szabaddobás után görög játékos nem ért a labdához, a találat szabálytalan volt, amit a meccs ellenőre is megerősített, a játékvezetők mégis megadták a gólt és lefújták a mérkőzést. Ezzel az Olimpiakosz harcolta ki a döntőbe jutást, míg a Szolnok a bronzéremért száll medencébe szombaton.

"Az ellenőr azt mondta, nem érvényes a gól, mert a szabaddobás után nem ért a labdához görög játékos, de nem tudnak mit csinálni, mert a bírók lefújták a mérkőzést" - nyilatkozta az M4 Sportnak Cseh Sándor, a Szolnok edzője.

"Két emberelőnyt kaptunk, de ziccerben a kapufára lőttük ezeket. Időt kértem, utána megint kaptunk két fórt, de ezeket is kihagytuk. Alapvetően ezért vesztettünk." – tette hozzá sportszerűen a tréner.

Olimpiakosz Pireusz (görög) - Szolnoki Dózsa-Közgép 8-7 (2-4, 1-1, 2-1, 3-1)

----------------------------------------------------------------------------

gólszerzők: Vlahopulosz 4, Ntoszkasz 2, Milonakisz, Murikisz, illetve Vámos 2, Mitrovic, Younger, Madaras, Aleksic, Kis G.

A ZF Eger együttese kora este az 5. helyért játszott a CN Barcelonetával, és miután a spanyolok 10-6-ra győztek, a 6. helyen végzett.

A vízilabda FINAL6 szombati programja:

mérkőzés a 3. helyért 19.30

döntő 21.00

szolnok