Hírek

Útra kelt az első küldöttség Rióba

A csütörtökön reggel 6 óra után startoló repülőgéppel elindult Ferihegyről a nyári ötkarikás játékokra a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) első delegációja, két úszónk, Hosszú Katinka és Verrasztó Dávid, valamint két tornászunk, Kovács Zsófia és Hidvégi Vid, továbbá edzőik, illetve az egészségügyi csapat.

A magyar olimpiai csapat többsége szombaton repül, őket a Syma Csarnoknál a szurkolók is elbúcsúztathatják reggel fél 8 és 8 óra között. Nagy Zsigmond csapatvezető-helyettes már a helyszínen van és megerősítette a mieink nevezését, akkreditációját. Fábián László csapatvezető a csapatiroda tagjaival helyi idő szerint hétfőn délelőtt érkezett meg Rióba, hogy előkészítse a sportolók és sportszakemberek fogadását.

Az elmúlt napokban többek között az ausztrálok, az argentinok, a britek és a fehéroroszok is panaszkodtak az olimpiai falu létesítményeinek rossz állapota miatt, de Fábián Lászlónak a MOB honlapján olvasható nyilatkozata szerint csapatunknak nem kell ilyesfajta nehézségekkel szembenéznie.

„Egyik első feladatként hétfő délelőtt átvettük a szálláshelyeket. Egy alapos takarítás még ráfér a szobákra, néhány apró szerelés még itt-ott hátravan. Akad, ahol például a lámpákat szerelték fel, de van még 11 nap a megnyitóig" – jegyezte meg Fábián László.

olimpiai_eskütétel_2