Hírek

Rió 2016: A magyar csapat kész a startra, hajrá!

Felvonták a magyar zászlót csütörtök délután az olimpiai faluban a XXXI. ötkarikás játékokon, Rio de Janeiróban. A hagyományos ceremónián hatos csoportokban köszöntötték az olimpián részt vevő országokat, Magyarországot Bosznia-Hercegovina, Lengyelország, Guinea, Tanzánia és a Virgin-szigetek társaságában üdvözölték.

olimpiai_zászlófelvonás2

A sportolók közül - többek között - a rekorderként hatodik olimpiáján induló Mohamed Aida vívó, továbbá a cselgáncsozók és a férfi vízilabdázók is felvonultak a korábbi játékokkal ellentétben oldottabb hangulatú, táncos-zenés műsorral kísért ünnepségen.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 4. Felvonják a nemzetiszínû lobogót a magyar csapat hivatalos fogadóünnepségén a Rio de Janeiró-i olimpiai faluban 2016. augusztus 4-én, egy nappal a riói nyári olimpia kezdete elõtt. MTI Fotó: Kovács Tamás

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) riói csapatvezetője és Szabó Bence, a MOB főtitkára a 168 magyar olimpiai aranyérem történetét bemutató könyvvel, továbbá vörösborral és egy magyar mezzel ajándékozták meg a falu igazgatóját, Janeth Arcaint.