Hírek

Öngyilkosjelöltből futballsztár: a Gera-sztori

Még tinédzserként is kacérkodott azzal, hogy bűnözőnek áll, jónéhányszor az öngyilkosság gondolatával is eljátszott, de a hite megmentette őt az élet és a futball számára – többek között erről is beszélt Gera Zoltán a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség honlapjának.

A FIFA hivatalos oldalán közölt összeállításból kiderült, hogy középiskolás korában a rendszeres dohányzástól, italozástól, drogozástól olyan állapotba került, hogy az orvosok már lemondtak róla. 16 éves korában vett 180 fokos fordulatot az élete, amikor rendszeresen látogatni kezdte az egyik gyülekezet szertartásait.

Futballistaként szinte mindent elért: bajnoki címeket és Magyar Kupát nyert a Ferencvárossal, és letette névjegyét a Premier League-ben is: Európa Liga-döntőt játszott a Fulham színeiben. A válogatott kapcsán erős hiányérzete volt mostanáig, ám azzal, hogy az együttes kijutott a franciaországi Európa Bajnokság 24-es döntőjébe, ezen a téren is fel tud mutatni eredményt.

Gera elmondása szerint mindent megtesz azért, hogy az EB után is szóhoz juthasson majd a válogatottban, ugyanakkor azt is el tudja fogadni, ha a szövetségi kapitány másként határoz majd.

Íme egy szép csokor Gera-találat válogatott mezben: