Hírek

Olimpia 2012: varázslatos vasárnap Londonban – 3. rész

Elhalmoztak minket, szurkolókat 2012. augusztus 5-én olimpikonjaink. E napon lett aranyérmes Pars Krisztián és Berki Krisztián, Módos Péter pedig bronzérmet szerzett a kötöttfogású birkózók 55 kilós súlycsoportjában.

Nem is akárhogyan! A 24 éves szigetvári versenyző a negyeddöntőben kikapott az ötszörös világbajnok iráni Hamid Mohammad Szorjan Reihanpurtól, így a vigaszágon kellett vitézkednie. Vette is a lapot, legyőzte a kirgiz Arszen Jeralijevet.

A bronzmeccsen a dán Haakan Erik Nyblommal találkozott. Az összecsapás előtt a középső szőnyeg mellé, az egyik oldalsó szőnyegre már elhelyezték a győzelmi dobogót, így mindkét birkózó láthatta, mi is a tét.

Már a játéktéren álltak a versenyzők, a mérkőzés azonban nem kezdődhetett el, mert a vezetőbíró nem érkezett meg időben. A néhány perces feszült közjáték után azonban végül elrajtolt a küzdelem.

Az első menet első másfél percében nem volt akció, s először a 30 esztendős északi ellenfél térdelt le. Nyblom aztán szabálytalanul védekezett, folyamatosan lábat fogott, így Módos kapott két pontot és övé lett az első szakasz. A második két percben már közel volt a magyar siker, de amikor Módos ment le parterhelyzetbe, kétszer is elmozdult, s az ezért kapott pontokkal riválisa kiegyenlített.

A döntő menet aztán ismét a szigetvári birkózóé lett: a másfél perc után megejtett sorsolást követően a dán térdelt le, Módos egyből összefogta, s egy gyönyörű pörgetéssel eldöntötte a meccset.

„A vesztes mérkőzésem után kicsit magam alatt voltam, de hál'istennek olyan emberek vesznek körül, akik fel tudtak rázni. Az edzőimtől, a vezetőségtől, a barátnőmtől, a családomtól és egész Magyarországtól, Szigetvártól, Majoros Pistitől (a 2004-es athéni játékok 55 kg-os bajnokától), akivel beszéltem is a meccs után, rengeteg pozitív energiát kaptam a nap folyamán, csodálatos volt. Ettől a dántól kikaptam 2009-ben, úgyhogy ez egy kicsit revánsmérkőzés is volt. Nagyon boldog vagyok, örülök a bronzéremnek” – nyilatkozta a diadal után az MTI-nek Módos Péter.

Módos Péter_birkózó