Hírek

Olimpia 2012: varázslatos vasárnap Londonban – 2. rész

Berki Krisztián volt 2012. augusztus 5-én a másik olimpikon, aki könnyeket csalt mindannyiunk szemébe. Fantasztikus gyakorlatával aranyérmet nyert lólengésben a londoni olimpián. A finálé másik magyar szereplője, Hidvégi Vid nyolcadik lett.

Krisztián a magyar tornasport történetének 15. olimpiai elsőségét szerezte, ezen a szeren pedig az ötödiket. Ezt megelőzően legutóbb Csollány Szilveszter nyert aranyat a magyar tornászok közül, ő 2000-ben, Sydneyben gyűrűn bizonyult legyőzhetetlennek.

Atlétánk a hazaiak két büszkeségét, a brit Smith-t és Whitlockot is megelőzte gyakorlatával Európa egyik legnagyobb csarnokában, a csordultig megtelt O2 Arénában. Még Katalin hercegnő is ott volt a helyszínen, csaknem 17 ezer néző társaságában.

„Egyelőre még nem tudom felfogni mindazt, ami történt. A bevonulásnál a sírás kerülgetett, nagyon jólesett, hogy ennyi magyar volt a csarnokban. A gyakorlatomban most nem tudok és nem is akarok hibákat keresni, megcsináltuk, amiért jöttünk, és ez a legfontosabb. Azt hiszem, épp a legjobb pillanatban alakult minden megfelelően a győzelemhez” – nyilatkozta Krisztián az MTI-nek a verseny után.

London, 2012. augusztus 5. Berki Krisztián mutatja aranyérmét a 2012-es londoni nyári olimpia férfi lólengés versenyszámának eredményhirdetése után a North Greenwich csarnokban 2012. augusztus 5-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
MTI Fotó: Kovács Tamás