Hírek

Olimpia 2012: varázslatos vasárnap Londonban – 1. rész

2012. augusztus 5-e felejthetetlen napként vonult be a magyar sport, sőt, a magyar nemzet történelmébe. Kalapácsvető kiválóságunk, Pars Krisztián volt az egyik olimpikonunk, aki gondoskodott erről: aranyérmet nyert Londonban. A fináléban egyedüliként dobott 80 méter fölött, a többiek még csak meg sem tudták közelíteni őt.

Krisztián a magyar atlétika tizedik aranyérmét szerezte, ebből az ötödiket kalapácsvetésben. A szám sikersorozata éppen Londonban kezdődött az 1948-as játékokon, amikor Németh Imre diadalmaskodott, a legutóbbi aranyat pedig 1996-ban szerezte Kiss Balázs.

„Nagyon boldog vagyok, egyelőre nehéz felfogni, ami történt. Szeretném megköszönni mindenkinek otthon a szurkolást, köszönöm anyukámnak, apukámnak és a barátnőmnek, aki a nehéz pillanatokban is velem volt. Németh Pálnak, volt nevelőedzőmnek és mesteremnek is sokat köszönhetek, sajnálom hogy nem élte meg ezt az eredményt. Ugyanakkor a fia, Németh Zsolt mellettem van és sokat segít. Fantasztikus volt ebben a stadionban versenyezni” – nyilatkozta a verseny után az újdonsült olimpiai bajnok.

Fotó: www.mob.hu
Fotó: www.mob.hu