Hírek

Női kéziválogatott: az első körben elkerültük a halálcsoportot az EB-n

A magyar női kézilabda-válogatott a montenegrói, a dán és a cseh csapattal került egy csoportba a december 4. és 18. közötti svédországi Európa-bajnokság pénteki sorsolásán.

A csoport (Stockholm): Svédország, Szerbia, Spanyolország, Szlovénia

B csoport (Kristianstad): Hollandia, Franciaország, Németország, Lengyelország

C csoport (Malmö): Montenegró, MAGYARORSZÁG, Dánia, Csehország

D csoport (Helsingborg): Norvégia, Oroszország, Románia, Horvátország

A csoportokból az első három helyen végzett csapat jut a középdöntőbe.

Ha a mieink továbbjutnak, akkor a halálkvartettnek tartott D csoport legjobb három együttesével találkoznak. A helsingborgi négyesben játszik a olimpiai- világ- és Európa-bajnoki címvédő norvég, valamint a vb-ötödik orosz, a vb-bronzérmes, Eb-9. román, továbbá az Eb-13. horvát együttes.

A korábbi világklasszis kapus, Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség női szakágért felelős alelnöke az MTI-nek elmondta: "A hosszú távú célunk, hogy ott legyünk a 2020-as tokiói olimpián. Az ehhez vezető út első állomása a decemberi Eb. A válogatotton nincs eredménykényszer, de természetesen szeretnénk, ha jól sikerülne a torna".

A válogatott új szövetségi kapitánya, a posztját július elsején elfoglaló dán Kim Rasmussen a szövetség honlapjának azt nyilatkozta, hogy Montenegróval nagyon sokszor találkozott, mindent tud róluk, és örül, hogy a csoportunkba kerültek. Csehországról csak annyit jegyzett meg, hogy kötelező legyőzni.

A magyar válogatott kerete először augusztus elején találkozik. "Sűrű lesz a programunk, meg kell ismernünk egymást, nekem is rá kell jönnöm, milyen játékkal jutunk a legtöbbre. Remélhetőleg gyorsan összerázódunk és a legjobbunkat fogjuk hozni, hiszen összesen három hetünk lesz az Eb előtt" – árulta el Rasmussen.

A magyar válogatott a legutóbbi Európa-bajnokságon, 2014-ben a 6-odik, a tavalyi világbajnokságon pedig a 11-edik helyen zárt.

női_válogatott