Hírek

Női kézi EB-selejtező: a továbbjutás kapujában a válogatott

Hatalmas lépést tehet a továbbjutás felé a magyar női kézilabda-válogatott, ha szerdán Nagymihályon (Michalovce) legyőzi a szlovák csapatot az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó előtti fordulójában. A két együttes októberi összecsapásán a mieink 32-19-re nyertek, és most jobb gólkülönbségüknek köszönhetően vezetik a csoportot a lengyelek előtt.

A magyar és a szlovák csapat eddig 17-szer találkozott egymással, és a szlovákok csupán egyszer, még 1996. február 4-én, a Puchovban rendezett Eb-selejtezőn tudtak győzni 17-15-re.

Az Elek Gábor-Ambros Martin edzőpáros a finnek elleni vasárnapi találkozóval köszön el a szövetségi kapitányi poszttól. Azon a meccsen inkább a győzelem mértéke lesz kérdés az érdi sportcsarnokban, nem a két pont begyűjtése.

Amennyiben a két mérkőzésen négy pontot szerez a csapat, úgy csoportelsőként jut ki a decemberi, svédországi Eb-re, és kedvező helyzetből várhatja a június 10-i, göteborgi sorsolást.

Az Eb-selejtezősorozat után, július 1-től Kim Rasmussen lesz a magyar válogatott kapitánya. A dán szakember megbízatása négy évre szól.

A csoport állása a 4. forduló után:

  1. Magyarország 6 pont (122-94)
  2. Lengyelország 6 (102-85)
  3. Szlovákia 4,
  4. Finnország 0

A decemberi svédországi kontinensviadalon az első két helyezett, valamint a hét selejtezőcsoport legjobb harmadik helyezettje vehet részt.

női_kéziválogatott