Hírek

Négy év múlva is ott akar lenni az olimpián Hosszú Katinka

Ha minden a tervei szerint alakul, akkor 2021-ben fejezi be pályafutását a magyar sport egyik legnagyobb alakja, Hosszú Katinka. Az ötszörös világbajnok 27 éves úszó ezt azon a sajtóbeszélgetésen árulta el, amelyet az olimpiai játékok nemzetközi szponzora, a Procter&Gamble által elindított "Köszi, Anyu!" kampánya keretén belül rendeztek meg.

A 200 méter vegyes világcsúcstartója hangsúlyozta, egyelőre rendkívül élvezi a versenyzést, illetve a közös munkát férjével, Shane Tusuppal, ezért a családalapítást is csak akkor kezdik el, amikor az úszással már felhagyott.

A beszélgetésen Hosszú Katinka édesanyja, Bakos Barbara elmondta, családjukban mindig is fontos szerepet töltött be a sport, ugyanakkor soha nem kényszerítették rá akaratukat a gyermekeikre.

Katinka szerint mindig motiválta őt, ha szülei örültek a sikernek, ugyanakkor a célokat ő állította maga elé. A Vasas úszója eleinte még szerette, ha szülei a helyszínen szorítanak neki, ugyanakkor ez később megváltozott, és édesanyja csak 2014-ben kezdte el újra az uszodákat látogatni.

Ezzel kapcsolatban Hosszú megjegyezte, férjével együtt közösen úgy döntöttek, hogy mindkettejük családja ott lesz majd a riói olimpián.

Katinka és édesanyja MTI Fotó: Illyés Tibor
Katinka és édesanyja
MTI Fotó: Illyés Tibor