Hírek

Nagy Viktor a világbajnokságról és a magyar közönség erejéről

Szerintem nincs olyan magyar szurkoló, aki ne imádná a magyar vízilabda-válogatott kapusát, Nagy Viktort. Amikor róla kérdeztük a magyar drukkereket, kizárólag pozitív vélemények érkeztek róla.

"Alázatos, kitartó, profi, kedves, szimpatikus.". "Imádom, hogy imádja, amit csinál és persze hogy jól is csinálja...de még hogy."

"Szeretem, hogy ki meri mutatni az érzéseit. És ő a legjobb kapus!". "A nagy elődök méltó utódja. Kitűnő kapus, a csapat lelke."

 

Viktort a Margitszigeten egy edzés után kérdeztük meg a világbajnokságról és a magyar közönség erejéről.

A vízben állandóan önkívületi állapotban védesz, van valami speciális felkészülési módod, esetleg valami titkos babona, amihez minden meccs előtt ragaszkodsz?

Nem, nincs. Én az elvégzett munkában hiszek, abban, hogy ha becsületesen és kőkeményen dolgozom az edzéseken, akkor a kellő pillanatokban ki tudom magamból hozni a tőlem telhető maximumot.

 

A mérkőzések előtt megérzed, hogy aznap jól fog-e menni a játék?

Nem igazán. Volt már, hogy úgy ébredtem fel reggel, hogy kirobbanó formában éreztem magam, olyannak, aki aznap megállíthatatlan, de a meccsen végül mégsem voltam annyira jó. De az ellenkezőjére is volt már példa, hogy kicsit bal lábbal keltem, ennek ellenére remekül ment a játék.

 

Mennyit számít, hogy magyar közönség előtt játszhattok a világbajnokságon?

Ez mindig kicsit kettős dolog. Egyrészről, és ez van nagyobb részben, fantasztikus érzés úgy játszani, hogy tömve van a lelátó, és szinte mindenki nekünk drukkol. Ez növeli az adrenalinszintünket, ilyenkor ránk is ránkragad az az eufória, ami a lelátón érződik. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy ennyire nagyszerű közönségünk van. Másrészről kicsit nehezebb is játszani pont emiatt, hiszen nagyobb bennünk a bizonyítási vágy, és ez néha kicsit görcsössé tesz minket.

 

Más érzés úgy játszani, hogy már a gyerekeid is a lelátón szurkolnak? (Sámuel 2010-ben, Olíva 2012-ben született.)

Természetesen jó érzés, hogy ők is kijárnak a meccsekre, de különösebben ez nem befolyásol. Inkább akkor vannak viccesebb szituációk, amikor otthon együtt nézzük az ismétléseket, és közelről mutatnak, hogy grimaszolok vagy épp mutogatok. Akkor mindig kuncogni szoktak a TV előtt.

 

Milyen eredménnyel lennél elégedett a budapesti VB-n?

Ez egy többlépcsős folyamat. Első körben, ha bejutnánk a legjobb négybe, akkor már elégedett lennék. De ha már ott vagyunk, akkor persze, hogy csalódott lennék, ha nem játszanánk a döntőben. Ott pedig érthetően csak az aranyéremmel lennék elégedett.  Csodálatos érzés lenne 2013 után ismételten világbajnoknak lenni, ráadásul magyar közönség előtt.

 

Fotó: Nemzeti Sport archív