Hírek

MOL Liga: kiélezett hokimeccsek a láthatáron

Pénteken rajtol a jégkorong MOL Liga, amelyben hét csapat is bízik a legjobb négy közé jutásban, míg a román Dunarea Galati és a szerb HK Beograd belépésével immár tizenegy csapatos a mezőny. Az összes résztvevő komolyan erősített, kiélezett meccsek várhatók.

A címvédő DVTK kerete alaposan átalakult. Távozott Jason Morgan vezetőedző Lengyelországba, vele tartott három légiós, Jon Booras, Garrett Clarke és Brad Smith. Rajtuk kívül több alapember is elhagyta Miskolcot, és a riválisoknál kötött ki. Az új kanadai trénernek, Doug Bradleynek új csapatot kell építenie, hozott magával külföldieket, de komoly erősítést jelent a válogatott Magosi Bálint is. A gárda sorozatban harmadszor is szeretne bajnok lenni.

A bajnoki ezüstérmes MAC Budapest szintén lecserélte légiósait, de távoztak fiatal válogatott hokisok is, míg a rutinos Tokaji Viktor visszavonult. Érkezett ugyanakkor többek között három tapasztalt csatár: Nagy Gergő, Kovács Csaba és Somogyi Balázs. A csapat szeretne egy lépcsőfokot előrelépni.

A bronzérmes Fehérvári Titánokhoz elsősorban az ifj. Ocskay Gábor Akadémiáról érkeztek játékosok, míg sok fiatal került fel az osztrák bajnokságban érdekelt EBEL-csapathoz. A székesfehérváriak szeretnék megismételni az előző idénybeli szereplésüket.

A Ferencváros megszerezte a remek kapust, Sevela Petert, érkeztek a csapathoz kanadai játékosok, ahogy elhangzott, most az elődöntőbe kerülés a cél. Az Újpest két rutinos magyar válogatott csatárral, Benk Andrással és Sikorcin Ladislavval, valamint a szlovén Andrej Hebarral erősített, és itt is a négy közé jutás a feladat.

A február 5-ig tartó alapszakaszban minden résztvevő 40-40 találkozót vív. A legjobb nyolc jut a február 14-26. közötti negyeddöntőbe. Az elődöntőt február 28. és március 12., a finálét pedig március 14. és 26. között rendezik. A rájátszásban valamennyi párharc az egyik csapat negyedik sikeréig tart.

Könczei és az osztrák Lembacher párvidala Tüskecsarnokban. MTI Fotó: Kovács Tamás
MTI Fotó: Kovács Tamás