Hírek

Mindkét pólócsapatunk éremért utazik Rióba

„A legfontosabb, hogy mindenki egészséges, és az a tizenhárom játékos, akit kijelöltem, százszázalékos állapotban a rendelkezésemre áll. Még az itthon edzéseken játszunk az U20-as válogatottal, ott pedig el tudjuk majd kezdeni azoknak az elemeknek a gyakorlását, amit eddig nem. Ugyanakkor még közel két hetünk van, teljesen ott tartunk a felkészülésben, ahogyan azt előre megterveztük.” – mondta el sajtótájékoztatóján a férfivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Benedek Tibor szerint taktikailag rendben van a csapat, azokat a hibákat, amelyeket az év eleji belgrádi Európa-bajnokságon tapasztaltak, ki tudták javítani. A magyar férfi csapat a házigazda brazilok mellett a világ- és Európa-bajnok szerbekkel, a görögökkel, a japánokkal és az ausztrálokkal játszik majd a csoportban, a torna nyitómérkőzésén a szerb együttes lesz az első ellenfél.

„A pillanatnyi hangulatot mindenképpen befolyásolni fogja ez a mérkőzés, ha nyerünk, ha veszítünk, nekünk mindenképpen foglalkoznunk kell vele. Jó példa erre a 2014-es Európa-bajnokság, ahol ez első mérkőzésen megvertük őket, de a döntőben már nem sikerült. Minden eshetőségre fel vagyunk készülve, éremmel szeretnénk hazatérni.” – jegyezte meg a kapitány a szerbek elleni nyitányról.

Varga Dániel, a nyáron Szolnokról a Ferencvároshoz szerződött olimpiai bajnok pólós hozzátette: „Nem kell, hogy túl sokat számítson az első meccs, ha nyerünk azért, ha nem nyerünk, akkor azért. Egy olimpia, akárcsak a többi világverseny, az utolsó három mérkőzésen dől el. Természetesen a csoportból tovább kell jutni, az sem mindegy hányadik helyen, de a legfontosabb, hogy milyen lelkiállapotban érkezünk oda. Talán emiatt kicsit azért felértékelődik majd a magyar-szerb.”

Bíró Attila, az Európa-bajnok női válogatott kapitánya úgy látja, hogy napról napra fejlődik az együttes, s erre szükség is van, hiszen még nincsen tökéletes állapotban a gárda. „Olyan nyolcvanöt százalékos állapotban érzem a csapatot, de nekünk kettő, sőt, inkább három hét múlva kell majd topformába kerülni. Antal Dóra könyöksérüléssel bajlódik, de várhatóan az ötkarikás szereplését ez nem fogja befolyásolni.” - nyilatkozta a Magyar Távirati Iroda kérdésére.

„Pörgetés, gyorsítás, a technikai dolgoknak a finomítása van hátra ezen a héten. Játszunk a serdülő fiúválogatottal edzőmérkőzéseket, ami nagyon fontos, hiszen rendkívül komoly fizikummal rendelkeznek, mint az ausztrál, vagy az amerikai női válogatott. Brazíliában rögtön egy Sao Paulo mellett kisvárosba megyünk majd, ahol újabb fiúcsapatokkal folytatjuk a felkészülést. A célkitűzés az, hogy érmet nyerjünk az olimpián.” – fűzte hozzá Bíró Attila.

A női válogatott a címvédő amerikai, a kínai és a spanyol csapattal játszik majd a csoportmérkőzések során. Mindkét magyar válogatott szombaton indul Brazíliába.

pólóválogatottak_MTI_Koszticsák Szilárd