Hírek

Megmutatjuk, mire vagyunk képesek” – bizonyítani akar a vb-n a régi-új szövetségi kapitány

„Nagyon büszke vagyok, amiért a szövetség felkért a további munkára, és nagyon hálás vagyok a klubomnak, amely engedélyezte számomra, hogy a válogatottal is dolgozhassak. Egyeztettünk mind a klub, mind a szövetség vezetőivel, és tisztáztuk, hogy el fogom tudni választani a két munkát egymástól, mindig száz százalékosan arra koncentrálva, amelyik éppen időszerű.” – ezt nyilatkozta Xavi Sabaté azt követően, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) úgy döntött, a Telekom Veszprém spanyol vezetőedzője marad a férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a franciaországi világbajnokság végéig, 2017. január 31-ig.

A csapat Sabaté vezetésével nyerte meg a szerbek elleni júniusi vb-pótselejtezőt. A szakvezető szerint a kijutás rendkívül fontos volt a magyar kézilabda jövője miatt, és a világbajnoki reményekkel, esélyekkel kapcsolatban derűlátó, de érthetően óvatos.

„Sok olyan gárda lesz ott a vb-n, amely már hosszú ideje együtt készül és felépítette a csapatát. Mi eddig csupán tizenöt edzésen dolgoztunk együtt, és a világbajnokságig nincs túl sok időnk a felkészülésre. Biztos vagyok benne, játékosaink meg akarják mutatni mindenkinek, hogy mire képesek, ugyanakkor realistának kell lennünk, két lábbal a földön kell maradnunk. Természetesen az a célunk, hogy a legjobb teljesítményt hozzuk ki magunkból, és a lehető legelőrébb végezzünk a vb-n" - fogalmazott a kapitány.

Az MKSZ főtitkára, Novák András megjegyezte, Sabaté megbízatása a világbajnokság végéig szól, de az ősz folyamán természetesen megkezdődik a hosszabb távú tervezés is.

Xavi Sabaté