Hírek

Megfilmesítették a magyar futballcsodát

Egy nappal a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság rajtja előtt, jövő csütörtökön mutatják be a TV2-n a Magyar csapat – „…még 50 perc" című dokumentumfilmet, amely a magyar válogatott kijutását dolgozza fel.

Muhi András Pires alkotása a legutóbbi világbajnoki sorozat végétől, Egervári Sándor irányításától Dárdai Pál és Bernd Storck szövetségi kapitányságán át eleveníti fel a kontinensviadal selejtezőit, majd a Norvégia elleni sikeres pótselejtezőt, amellyel 44 év után jutott ki ismét a tornára a magyar válogatott.

"A produkció a válogatottról és nem a magyar labdarúgásról szól. Az Európa-bajnokságon már nem folytatom a forgatást, a kijutás volt a misszió” – nyilatkozta a rendező a produkció szerdai sajtóvetítésén.

"A sorozatban többször dőltek el mérkőzések az utolsó percekben. A csapat a pótselejtezőre érett meg annyira, hogy megértse, a félidőtől nem negyvenöt, hanem ötven percig kell koncentrálni" – jegyezte meg Muhi András Pires a film címe kapcsán.

A magyar válogatott egyébként csütörtökig az ausztriai Leogangban készül, majd szombaton 18 órától a világbajnok német csapattal találkozik Gelsenkirchenben.

Az együttes június 14-én Bordeaux-ban Ausztriával mérkőzik meg Európa-bajnokságon, majd négy nappal később Marseille-ben Izlanddal, végül 22-én Portugália lesz az ellenfelél Lyonban.

magyar_norvég