Hírek

Marosi Ádám bronzérme – parádés búcsú Londontól

Marosi Ádám öttusázónk 2009-ben világbajnoki címet szerzett Londonban, és titkon a bravúr megismétlésére készült három évre rá, az olimpián. Remekül sikerült a hangolás a végjátékra : a vívás után hatodik, az úszást követően hetedik volt, majd hibátlanul lovagolt, így ötödikként vágott neki a lövészettel kombinált futásnak.

A záró számra, a lövészettel nehezített futásra - akárcsak a lovaglásra - a Greenwich Parkban található lovaspályán került sor mintegy 20 ezer néző, köztük sok magyar előtt. Olimpián most mutatkozott be a kombinált szám, s a sportág világversenyein már kipróbált lézerpisztolyos lövészet.

A stadion egyik végében helyezték el a lőállásokat, az öt találat után az arénán kívülre vezetett az útvonal, majd belül egy kanyargó pályán értek vissza az öttusázók 1000 méter megtétele után az újabb lövészethez. Összesen 3000 méter várt az indulókra.

Az első sorozat után Ádám negyedikként kezdte meg az 1000 métert, a második 1000 méter végén már a harmadik helyen volt, végül a második helyet szerezte meg, az összetettben pedig bronzérmes lett.

Ez a magyar öttusasport 14. egyéni olimpiai érme, egyben ezzel a medállal búcsúzott a magyar küldöttség a londoni olimpiától 2012. augusztus 11-én.

Marosi Ádám_öttusa_London