Hírek

Olimpiai bajnokainkról nevezték el Budapest csomópontjait

A 4-es, 6-os villamos vonalán a Margit hídból Risztov Éva híd lett, a Nyugati teret Szilágyi Áron térre keresztelték át, míg a Móricz Zsigmond körtér Berki Krisztián nevét viselte. A Széll Kálmán tér az olimpia napján Darnyi Tamás tér, a Budafoki út Kovács "Atom" Anti út lett, az Oktogon pedig Kammerer Zoltán nevét vette fel csütörtökön, az olimpia napján.

"Budapest 2024-es olimpiai pályázatának csapata a tiszteletét fejezi ki ezen a napon az olimpia eszméje, az olimpiai bajnokaink, olimpikonjaink és élsportolóink felé. Nem csupán a sportteljesítménynek szól ez a tiszteletadás, hanem a Magyarországnak és valamennyi magyar embernek szerezett megbecsülésnek, sikernek és elismerésnek is" – írta közleményben a Budapest 2024 Nonprofit Zrt.

A nap folyamán a 4-es, 6-os vonalán és az összes, utastájékoztatóval felszerelt BKK megállóban, járművön elhangzott Kovács "Koko" István olimpia napi köszöntője, amellyel tiszteleg a magyar bajnokok teljesítménye előtt és népszerűsíti a 2024-es budapesti olimpiai pályázatot.

A villamosmegállókban sportfelszerelésbe öltözött fiatal versenyzők tartottak bemutatókat, a hangosbemondón pedig régi, legendás olimpiai győzelmek közvetítéseit hallgathatták a várakozó utasok.

MTI Fotó: Balog Zoltán

Kammerer2_20160623

MTI Fotó: Balog Zoltán