Hírek

Lőrincz Viktor: Nem lehet elfelejteni azt, amit velem tettek!

„Nagyon nehéz éjszakákon vagyok túl, ugyanis sokszor felkelek és a bronzmérkőzés jut eszembe. Pörgetem magamban a történtekeket" – nyilatkozta a köztévének Lőrincz Viktor. Birkózó kiválóságunk a német Denis Kudlával mérkőzött a harmadik helyért a 85 kilogrammosok mezőnyében az olimpián, és erősen vithatható, felháborító ítéletek nyomán szenvedett vereséget riválisától.

„Olyan dolgok történtek ezen a mérkőzésen, amik a szabályokkal szembemennek. Érthetetlen, hogy ilyen megtörténhet egy olimpián, gyakorlatilag egy bronzérmet vettek el tőlem. Nem tudom, mikor fogom ezt megemészteni, de megyünk tovább és csináljuk" - tette hozzá Viktor.

Lőrincz 3-2-re vezetett, amikor fél perccel a vége előtt - sokak szerint indokolatlanul - megintették, így ellenfele ponthoz jutott és végül legyőzte a magyart. A kétszeres világbajnoki bronzérmes így az ötödik helyen végzett.

A 26 éves sportoló hangsúlyozta: nagy segítség számára, hogy érzi a szakvezetők és a szurkolók támogatását. „A Magyar Birkózó Szövetség teljes mellszélességgel mögöttem áll. Nagyon jó dolog, hogy a szakvezetők és a bírók is azt látták, hogy ezt a mérkőzést én nyertem meg. Nagyon jót tett volna a sportágunknak ez a bronzérem. Úgy gondolom, megérdemelte volna a magyar birkózás, a magyar sport ezt az érmet, úgyhogy ez nagy tüske, és sokáig bennem fog maradni."

A 2014-ben a világ legjobbjának megválasztott birkózóbíró, Péteri László szerint is túlzott szerep jutott a mérkőzésvezetőknek. Lőrincz Viktor meccse kapcsán kijelentette: "Hat percen keresztül megállás nélkül támadott és a végén mégis őt figyelmeztették passzivitásért, amiért az ellenfele egy pontot kapott, ő pedig elvesztette a mérkőzést. A német versenyző ajándékba kapott három pontot". A bíró hozzátette: kollégáival elemezték a mérkőzést, amelyet Viktornak 4-0-ra vagy 5-0-ra kellett volna megnyernie.

MTI Fotó
MTI Fotó