Hírek

London 2012: Cseh Laci bronzérme és az elégtétel

"Cseh László bronzérmet nyert 200 méteres vegyesúszásban csütörtökön a londoni olimpián. A szám pekingi ezüstérmese 1:56.22 perccel csapott a célba a két amerikai szupersztár, Michael Phelps és Ryan Lochte mögött." – négy éve, 2012. augusztus 2-án ez volt a nap meghatározó híre a magyarok számára, éljenek bárhol a világban.

A helyszíni tudósítások szerint Cseh pillangón jól tartotta magát, majd háton és mellen nagyon megnőtt közte és az élen haladó amerikaiak között a különbség, de még a harmadik helyen tempózó brazil Pereirától is egy testhosszal le volt maradva, azonban gyorson utóbbit lehajrázva megszerezte a bronzérmet.

"Az első százat borzasztóan úsztam, a végén, gyorson viszont sikerült lehajráznom a brazilt, és meglett a bronz, ami nagyon kellett a 400 vegyes és a 200 pillangó kudarca után. Mivel örök elégedtelen vagyok, csak kis boldogságot érzek a bronzérem miatt, de a célba éréskor megerősödött bennem az elhatározás, hogy folytatom tovább, egészen a riói olimpiáig" - nyilatkozta Cseh László az MTI-nek az eredményhirdetést követően.

Laci a londoni magyar küldöttség ötödik érmét szerezte. Gyurta Dániel 200 mellen és Szilágyi Áron kardvívásban aratott diadala előtt két cselgáncsozó végzett dobogós helyen: a 48 kg-os Csernoviczki Éva bronzot, a 66 kilós Ungvári Miklós pedig ezüstöt nyert.

Cseh Laci boldogsága az 50 pillangó döntője után MTI Fotó: Kovács Anikó
MTI Fotó: Kovács Anikó