Hírek

Legnagyobb riválisa meghintáztatta Cseh Lacit

A címvédő Chad Le Clos szerint Cseh László a favoritja a 200 méteres pillangóúszásnak a riói olimpián. A dél-afrikai klasszis az MTI-nek elmondta, hosszú évek óta jóban van legnagyobb ellenfelével, akit fantasztikus versenyzőnek tart, és úgy látja, kirobbanó erőben várja az ötkarikás játékok startját.

„Elképesztő László formája, 1:52:91 perc, na, az már nem vicc” - nyilatkozta a 24 éves úszó, utalva ezzel Cseh győzelmére a londoni Európa-bajnokságon, ahol pályafutása második legjobb eredményét produkálta.

Chad Le Clos az esélyekről megjegyezte, 200 méteren Cseh László végezhet az élen, mögötte a 18-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps, majd ő következik a sorban, míg 100 méteren az amerikai szupersztárt helyezte a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, a másodikra pedig magát Cseh előtt.

„Óriási verseny lesz hármunk között, alig várom már! Győzzön a legjobb!” - mondta a dél-afrikai, aki az időeredménnyel nem foglalkozik, hiszen azt a verseny dönti majd el. A 200 méter pillangó előfutamait és elődöntőjét hétfőn, a döntőjét pedig kedden rendezik az Olimpiai Uszodában.

Cseh Laci boldogsága az 50 pillangó döntője után MTI Fotó: Kovács Anikó
MTI Fotó: Kovács Anikó