Hírek

Kolozsváron játszik a férfi kosárlabda-válogatottunk

Kolozsváron szurkolhatunk a férfi kosárcsapatnak a nyári Európa-bajnokságon.

Szeptemberben örülhettünk annak, hogy a fiúk 1999 után újra kvalifikálták magukat a kontinensviadalon. A jövő évi EB-nek négy város ad otthont, Isztambul, Helsinki, Tel-aviv és Kolozsvár.

Mindegyik házigazda választhatott magának egy partnerszövetséget, akikkel automatikusan majd egy csoportba sorsolják őket az augusztus 31 és szeptember 17 közötti bajnokságon. A négy helyszín hatos csoportok összecsapásainak (mindenki játszik mindenkivel) ad otthont, majd tizenhatan jutnak tovább a kieséses szakaszba. A nyolcaddöntőtől már csak Isztambulban rendeznek mérkőzést.

A mai sajtótájékoztatón végre hivatalossá vált, hogy Kolozsvár Magyarországot választotta. Így a csoportmérkőzések alatt a 7300 fős csarnok (Polyvalent Hall) lesz az otthona Stojan Ivkovic csapatának. A sorsolás november 22-én lesz Isztambulban, ott véglegesedik majd a pontos menetrend.

A belépőjegyeket ezután dobják piacra, meccsenként 3000 jegyet különítenek a magyar szurkolóknak, kivéve a Románia-Magyarország meccset, ott 1300 jegy lesz elérhető a magyaroknak. Lehetőség lesz bérletet is vásárolni mely a román-magyar mérkőzés kivételével az összes magyar érdekeltségű meccsre érvényes lesz.

Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabda Szövetség főtitkára elmondta, hogy a jegyeket névre szólóan lehet majd megvásárolni annak érdekében, hogy tényleg a kosárlabda szurkolók jussanak jegyekhez, így ez egy igazi kosárlabdaünnep legyen.