Hírek

Két óriási sporteseményre pályázik Magyarország

 

Magyarország pályázik a 2020-as olimpiai kvalifikációs vízilabda, illetve az azévi úszó Európa-bajnokságra is. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) közleménye szerint az már korábban is egyértelműen megfogalmazott cél volt, hogy a jövő évi vizes világbajnokságra készülő Dagály Úszóaréna ne maradjon kihasználatlanul a 2017-es vb és a 2019-es junior vb után.

A MÚSZ elnöke, Gyárfás Tamás szerint a magyar pályázatok mellett szólhat, hogy hazai pályán indulnak harcba a rendezésekért, és hogy az új komplexumnak "már most csodájára jár mindenki". Az viszont ellenérv lehet, hogy 2005 óta a jövő héten esedékes hódmezővásárhelyi junior úszó Eb már a hatodik magyar rendezésű úszó kontinensbajnokság.

Magyarország 2006-ban, 2010-ben és 2012-ben felnőtt kontinensviadalnak adott otthont, míg 2007-ben rövidpályás Eb-nek, 2005-ben és 2016-ban junior úszó Eb-nek. Vízlabdában is rendszeres házigazdának számít az ország, így például a 2014-es Európa-bajnokság Budapesten volt, csakúgy, mint legutóbb a Bajnokok Ligája hatos döntője.

Az úszók, műugrók, szinkronúszók és nyíltvízi úszók következő, 2018-as kontinensviadalát Glasgow-ban, a vízilabdázókét Barcelonában rendezik meg.

Hosszú Katinka úton a rajt-cél győzelem felé MTI Fotó: Kovács Anikó