Hírek

Kajak-kenu Eb: Minden magyar egység döntőbe jutott

A pénteki nyitónapon minden magyar egység kiharcolta a döntőbe jutást a moszkvai kajak-kenu Európa-bajnokságon. A délelőtti programból Takács Tamara K-1 1000 méteren és a Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor, Somorácz Tamás összeállítású kajaknégyes 500 méteren futamgyőztesként jutott tovább.

A délutáni előfutamokból öten csatlakoztak hozzájuk, a kétszeres olimpiai bajnok Kozák Danuta egyesben és Szabó Gabriellával párosban is azonnal a fináléba jutott 500 méteren, Kiss Tamás a kenusok fél kilométeres versenyéből lépett tovább, majd a Korisánszky Dávid, Mike Róbert kenupáros és a Tóth Dávid, Kulifai Tamás kajakos duó sem talált legyőzőre 500-on előfutamában.

A délutáni középfutamokból először Peking olimpiai bajnok kenusa, Vajda Attila 1000 méteren biztosította helyét a legjobbak között, őt a junior világbajnok Kopasz Bálint követte a kajakosok 1000 méteres versenyében.

A folytatásban a Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenus kettős 1000 méteren bizonyította, hogy a délelőtti előfutamban elért negyedik helyezése csak kisiklás volt, majd a Hufnágel Tibor, Dombvári Bence kajakos egység 1000 méteren futamgyőzelemmel váltotta meg belépőjét a fináléra.

Zárásként Nádas Bence K-1 500 méteren szintén futamgyőztesként jutott döntőbe, míg a Hufnágel Tibor, Dombvári Bence, Ceiner Benjámin, Kugler Attila összeállítású kajaknégyes 1000 méteren második lett középfutamában, ami szintén finálét ért.

Szombat délelőtt 1000 és 500 méteres döntőket rendeznek, majd a 200 méteres küzdelmekkel folytatódik a kontinensviadal, amelyen 37 ország 485 versenyzője száll vízre.

Fotó: www.kajakkenusport.hu Fotó: www.kajakkenusport.hu