Hírek

Juhász Roland nem lesz többé válogatott

A Videoton védője bejelentette, nem lép többet pályára nemzeti mezben. Közleményében így fogalmazott: "Rengeteg megható gesztus és kedves szó fogadott itthon, nem tagadom, boldoggá tett, hogy ekkora szeretettel díjazták az Eb-szereplést a magyar emberek. Volt kis idő, hogy átgondoljam a jövőmet, leülepedett bennem az a sok pozitív visszajelzés, amit kaptam. Kikértem a családom és a barátaim véleményét, és arra jutottam: le kell zárom egy fontos fejezetét az életemnek".

Juhász Roland az Európa-bajnokság után bejelentette elhatározását Bernd Storck szövetségi kapitánynak, aki elfogadta a döntést és a támogatásáról biztosította a futballistát. A hátvéd 2004-ben, Lothar Matthaus kapitánysága alatt mutatkozott be a válogatottban. Összesen 94 meccset játszott címeres dresszben és 6 gólt szerzett. Egyet az olaszok elleni, emlékezetes, 3-1-es magyar győzelemmel záruló barátságos találkozón:

Juhász a válogatottsági örökrangsor harmadik helyét foglalja el, megelőzi például Fazekas Lászlót (94 válogatottság), Grosics Gyulát (86), Puskás Öcsit (85) is.

Elmondása szerint szerencsésnek érzi magát, mert barátokat szerzett a nemzeti csapatban, ahol példaképekkel játszhatott együtt, és felejthetetlen emlékekkel gazdagodott.

"Most is borsódzik a hátam, amikor az első válogatott találkozómra gondolok, vagy a világbajnok olaszok elleni győzelmünkre, a franciaországi Eb-ről nem is beszélve. Rengeteg embernek mondhatnék köszönetet, de én most a szurkolókat emelem ki, nekik hála a karrierem legcsodálatosabb élménye koronázta meg a válogatottban töltött éveimet" - fejtette ki a védő, aki a jövőjére is kitért. - "Mostantól a klubomra koncentrálok, a Vidivel szeretnék maradandót alkotni a magyar és a nemzetközi porondon, de természetesen a válogatott a jövőben is ugyanolyan fontos lesz számomra, mint volt az elmúlt 12 évben. Szurkolok a fiúknak, hiszem, hogy a vb-selejtezőkön megint büszkék lehetünk a csapatra!"

Juhász és Böde ugratja egymást MTI Fotó: Illyés Tibor
Juhász és Böde ugratja egymást
MTI Fotó: Illyés Tibor