Hírek

Jéghoki: néhány perc hiányzott a csodához

Az egy hét múlva kezdődő világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott az utolsó harmadban, védelmi hibákból kapott két góllal 3-2-es vereséget szenvedett a kazah csapattól barátságos mérkőzésen a Tüskecsarnokban.

Magyarország-Kazahsztán 2-3 (2-1, 0-0, 0-2)

gólszerzők: Galló (6.), Banham (18.), illetve Rimarjev (5.), Dawes (51.), Bochenski (58.)

Budapest, 2016. április 29. Terbócs István (j) és a kazah Madijar Ibrajbekov a Magyarország - Kazahsztán jégkorongmérkõzésen, amelyet a világbajnokságra felkészülés jegyében játszottak a budapesti Tüskecsarnokban 2016. április 29-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

„Ötven percig elégedett voltam, utána következett egy felesleges kiállítás, amely megfordította a mérkőzés menetét. A második gólnál durva hibát követtünk el, később megint volt egy kiállításunk. Jó lecke volt, meg kell tanulnunk, hogy vannak dolgok, amelyeket nem szabad elkövetnünk. A fegyelem döntő lesz a világbajnokságon" - értékelt Rich Chernomaz szövetségi kapitány az M4 Sportnak.

A magyar csapat szombaton vívja utolsó előkészületi találkozóját az orosz B-válogatottal, azt követően jelöli ki a szövetségi kapitány a 25 fős utazó keretet. A magyar keretben harmincan vannak. A most pihenő Hetényi, Vay, Kiss, Orbán, Kovács, Magosi és Vas János szombaton játszani fog az oroszok ellen.

A vb-n május 7-én a szlovák, 8-án a címvédő, olimpiai bajnok kanadai, 10-én a francia, 11-én a finn, 13-án az amerikai, 14-én a fehérorosz, 16-án pedig a német csapat lesz az ellenfél Szentpéterváron.