Hírek

Jéghoki: erősen tartanak a szlovákok a mieinktől

Pontokat akar szerezni a szombaton rajtoló szentpétervári elit világbajnokságon Rich Chernomaz együttese. A csapat edzője, Tokai Tibor az M1-nek elmondta: mindegyik ellenféllel szemben szeretnének partiban lenni, ám azt, hogy ez mire lehet elég, nem akarja megtippelni. Az egykori kiváló játékos szerint a bennmaradás „hab lenne a tortán.”

A magyar csapat öt vb-felkészülési meccset játszott, ezeken kétszer legyőzte Ausztriát (4-0 és 3-1) kikapott Szlovéniától (0-3), szoros meccsen a kazahoktól (2-3) és az orosz B-válogatottól (2-3).

A mieink csütörtökön utaznak Szentpétervárra. A vb-n május 7-én a szlovák, 8-án a címvédő, olimpiai bajnok kanadai, 10-én a francia, 11-én a finn, 13-án az amerikai, 14-én a fehérorosz, 16-án pedig a német csapat lesz az ellenfél.

A szlovákok állítólag egy hónapja elemzik Chernomaz együttesét, mert nem szeretnének úgy járni, mint hét évvel ezelőtt, amikor csak nehézségek árán, 4-3-ra tudtak legyőzni minket az A-csoportos vb-n.

A világbajnoki csapat:

kapusok - Hetényi Zoltán, Rajna Miklós (Fehérvár AV19), Vay Ádám (Debrecen)

hátvédek - Dudás Jesse, Sagert Kalvin (DVTK Jegesmedvék), Garát Zsombor, Mestyán István, Stipsicz Bence (MAC Budapest), Szirányi Bence, Wehrs Kevin (Fehérvár AV19), Vas Márton (Fassa, olasz)

csatárok - Banham Frank, Bartalis István, Benk András, Kovács Csaba, Kóger Dániel, Nagy Gergő, Sarauer Andrew (Fehérvár AV19), Erdély Csanád (Sioux Falls Stampede, amerikai), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Magosi Bálint (Briancon, francia), Nagy Krisztián, (MAC Budapest), Sebők Balázs (KalPa, finn), Sofron István (Klagenfurt osztrák), Vas János (Slavia Praha, cseh).