Hírek

Jéghoki: liftező üzemmódra váltana a válogatott

Nem lenne csalódás, ha a magyar jégkorong-válogatott kiesne a pénteken rajtoló A-csoportos világbajnokságon. A magyar szövetség elnöke, Kovács Csaba ugyanakkor szeretné, ha a csapat "előbb-utóbb liftező" lenne a sportág elitje és a második vonalat jelentő divízió I/A csoport között.

Az oroszországi vb-n nemcsak amiatt lesz nehéz kivívni a bennmaradást, mert az ellenfelek roppant erősek, hanem azért is, mert a német és francia, azaz a magyarokhoz világranglistán közel eső két együttes nem eshet ki, ugyanis jövőre a házigazda jogán indulhat. Így aztán elképzelhető, hogy egy győzelem kevés lesz az elittagság meghosszabbításához.

A magyar csapat akkor esik ki, ha a szentpétervári csoport utolsó helyén végez, vagy úgy lesz hetedik, hogy a német vagy a francia csapatot előzi meg és közben a moszkvai csoport hetedik helyezettjénél rosszabb a mutatója.

A mieink csütörtökön utaznak Szentpétervárra. A vb-n május 7-én a szlovák, 8-án a címvédő, olimpiai bajnok kanadai, 10-én a francia, 11-én a finn, 13-án az amerikai, 14-én a fehérorosz, 16-án pedig a német csapat lesz az ellenfél.

Terbócs István (j) és a kazah Ibrajbekov a Magyarország - Kazahsztán (2-3) felkészülési mérkõzésen a budapesti Tüskecsarnokban 2016. április 29-én.
Terbócs István (j) és a kazah Ibrajbekov párharca a Magyarország - Kazahsztán (2-3) felkészülési mérkőzésen a budapesti Tüskecsarnokban 2016. április 29-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor