Hírek

Ikszelt utolsó felkészülési meccsén a női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott utolsó olimpiai felkészülési mérkőzésén 7-7-es döntetlent játszott az ausztrál csapattal csütörtökön Cegléden. Bíró Attila Európa-bajnok együttese múlt héten a margitszigeti BENU Kupán is megmérkőzött az olimpiai bronzérmessel, akkor egy rendkívül kemény és szoros mérkőzésen a tengerentúli együttes 5-3-ra nyert.

A ceglédi összecsapás egy gyorsan értékesített ausztrál emberelőnnyel kezdődött, de hamar jött a válasz Antal Dóra révén, aki egy beúszást követően akcióból volt eredményes. Ezt követően mindkét oldalon sok volt támadásban a hiba, a mieink kettős emberelőnyben sem találtak a kapuba, de a védekezésre nem lehetett panasz. Az első játékrész végén mégis az ausztrálokhoz került az előnyt, harmadszor is fórból voltak eredményesek.

A második negyed ausztrál bombagóllal indult, de a következő támadásban Bujka Barbara lerázta magáról emberét és újra egyre csökkentette a különbséget. Nem sokkal később egyenlített a magyar csapat, a harmadik olimpiájára készülő Takács Orsolya emelkedett ki, és pöckölt a hálóba. A hosszabb pihenőre mégis Ausztrália térhetett előnnyel, hiszen két másodperccel a dudaszó előtt emberelőnyből Ashleigh Southern talált a kapuba.

A nagyszünet után Kisteleki akcióból szerzett gólt, majd szűk három perccel a negyed vége előtt újabb lövése csorgott be, így először vezettek a magyarok, de a túloldalon Bronwen Knox egy csodálatos ejtéssel egyenlített.

A zárófelvonás Glencora McGhie szintén pazar ejtésével indult, a túloldalon Takács viszont nemes egyszerűséggel „szétlőtte” a hálót. Két és fél perccel a vége előtt újabb emberelőnyt kaptak az ausztrálok, az időkérést követően azonban elmaradt a gól, Gangl Edina védett nagyot.

Újabb ausztrál ziccer következett, de ezúttal Antal fantasztikus blokkja segítette ki Ganglt, a visszaúszásnál pedig kiállítottak egy ausztrált, Bíró Attila azonnal időt kért. Ennek ellenére nem sikerült helyzetig játszani a figurát, de a túloldalon az ausztrálok is hibáztak, így maradt a döntetlen.

„Nem vagyok elégedett, mert a többször a kezünkben volt a győzelem. Kicsit bosszant, hogy a végén az utolsó emberfórt egy rossz passz miatt nem tudtuk belőni. Úgy gondolom, a múlt héthez képest előrébb léptünk, ez az ausztrál csapat a világ egyik legjobbja. Vannak még hiányosságaink, de ez a két és fél hét elég lesz” – nyilatkozta az M4 Sportnak Bíró Attila szövetségi kapitány.

Magyarország-Ausztrália 7-7 (2-3, 2-2, 2-1, 1-1)

A magyar gólszerzők: Takács, Kisteleki H. 2-2, Antal D. Keszthelyi, Bujka

A válogatott a jövő szombaton indul Rióba, ahol a címvédő amerikai válogatott mellett a kínaiakkal és a spanyolokkal szerepel azonos csoportban.

A válogatott keret tagjai

Kapusok – Gangl Edina, Kasó Orsolya

Mezőnyjátékosok – Antal Dóra, Bujka Barbara, Czigány Dóra, Csabai Dóra, Garda Krisztina, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó

MTI Fotó: Illyés Tibor
MTI Fotó: Illyés Tibor