Hírek

Így harcol Gyurta Dani a budapesti olimpiáért

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportoló bizottságába beválasztott Gyurta Dániel minden erejével azon lesz, hogy a 2024-es budapesti pályázat minél nagyobb támogatottságot kapjon.

Az olimpiai bajnok mellúszó az M4 Sportnak elmondta: évente három NOB-ülésen kell részt vennie, ezeken kívül pedig rendszeresen tartanak majd videokonferenciákat is.

Dánielt a riói olimpián választották be a NOB sportolói bizottságába. A négy megüresedett helyre 23-an jelentkeztek - ő volt az egyetlen Rióban is versenyzett -, s a helyszínen lévő tízezer olimpikon szavazata döntött. Az UTE úszója végül a harmadik legtöbb vokssal nyerte el a nyolc évre szóló megbízatást.

"Egyik oldalról az olimpia nem úgy sikerült, ahogyan szerettem volna, a kétszáz méter címvédőjeként ugyanis nem erre készültem. Az utolsó pár nap azonban fantasztikus volt, hiszen a huszonhárom kandidált közül sikerült bekerülnöm a négybe" - jegyezte meg Gyurta, aki a 17. helyen zárt fő számában.

Riói tapasztalatairól megjegyezte, számos külföldi versenyzőtársa látogatott el a Magyar Házba, s mindenhonnan rendkívül pozitív visszajelzéseket kapott. Éppen ezért úgy gondolja, hogy ez egy nagy lökést adhat a sikeres olimpiai pályázatnak.

Gyurta Dani már Riót fürkészi szemeivel MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Gyurta Dani már a budapesti olimpiáról mereng a rajtkőnél
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt