Hírek

Hosszú Katinka: „Nem merem megígérni a riói aranyakat!”

Hosszú Katinka készen áll a riói olimpiára. A 27 éves úszó sajtótájékoztatóján elmondta: az elmúlt három évben sikerült jól begyakorolniuk „a formába hozást”, most már egy olyan részében vannak a felkészülésnek, hogy gyakorlatilag csak a kezdést várják.

Katinka az első versenynapon rögtön világbajnoki címvédőként 400 méter vegyesen áll rajthoz, majd szintén vb-győztesként, ráadásul világcsúcstartóként 200 méter vegyesen, valamint 100 és 200 méter háton, 200 méter pillangón, továbbá a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként ugrik vízbe.

„Azt gondolom, nem is kezdhettünk volna jobban az olimpiai előtti utolsó évet. Amikor Kazanyban világcsúcsot úsztam, két másodperccel a világ előtt végeztem, amit azóta senki sem közelített meg. Ennek ellenére nem merem megígérni az aranyérmet, mert ez sport" - tette hozzá az ötszörös világbajnok. Elmondása szerint csalódott csak abban az esetben lenne, ha "túlgörcsölné a versenyt" és nem tudná magából kiadni azt, ami benne van.

Bejelentette, hogy szeptembertől Iron Aquatics néven saját úszóklubot alapít, ami egyúttal azt is jelenti, hogy elhagyja a Vasast és a saját egyesületét erősíti majd. Célja, hogy pozitív hatással legyen az úszók teljesítményére és a civil életre is felkészítse a sportolókat. A program egyik edzője a kanadai Darren Ward lesz, akinek tanítványai indulnak a riói olimpián is.

Katinka arról is beszélt, hogy 2020-ban Tokióban is szeretne ott lenni az olimpián, és néha még a 2024-es ötkarikás játékok gondolatával is kacérkodik.

Hosszú Katinka_MTI_Szigetváry Zsolt
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt