Hírek

„Gyurta Dániel olimpiai bajnok, méghozzá szenzációs világcsúccsal!”

Négy éve 2012. augusztus elsején lett olimpiai bajnok Gyurta Dániel a 200 méteres mellúszásban, ezzel megszerezte a magyar küldöttség második aranyérmét Londonban. Kiválóságunk 2:07.28 perces világcsúccsal diadalmaskodott.

A kétszeres világbajnok, 2004-ben olimpiai ezüstérmes Gyurta mögött a hazai közönség bíztatását élvező Michael Jamieson végzett a második helyen, míg a harmadik a japán Tatesi Rio lett.

„Azt gondolom, ez volt életem úszása, nagyon-nagyon nehéz volt az utolsó tíz méter, jöttek rám, ez szokatlan érzés volt. A családomra, édesanyámra gondoltam, ez erőt adott, és segített nyerni. Nem nagyon tudom még ezeket a perceket feldolgoni. Tisztában voltam vele, hogy az olimpiai bajnoki címet nem adják könnyen, elképesztően örülök, hogy sikerült győznöm. Akkor igazi olimpiai bajnok valaki, ha ez nem változtatja meg az életét, ugyanolyan szerényen éli a mindennapjait, mint addig. Igaz, több érem lesz a vitrinben. Végig láttam a többieket, de volt elég erőm magam mögé utasítani őket, nagyon boldog vagyok." – nyilatkozta Dani a célba érkezés után.

Gyurta a londoni magyar küldöttség negyedik érmét szerezte. Szilágyi Áron kardvívő győzelme előtt két cselgáncsozó végzett dobogós helyen: a 48 kg-os Csernoviczki Éva bronzot, a 66 kilós Ungvári Miklós pedig ezüstöt nyert.

gyurta_daniel_aranyerem_london2012