Hírek

Görbicz Anita: Éhesek vagyunk, mindhárom trófea kell nekünk!

A Magyar Kupában és a bajnokságban is a címvédés a célja a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának – jelentette ki szezonnyitó sajtótájékoztatóján Bartha Csaba klubelnök elmondta. "A hazai trófeák ismételt elhódítása mellett nemzetközi szinten egyértelmű felénk az elvárás: be kell jutnunk a legjobb négy közé a Bajnokok Ligájában. Az elmúlt öt évet figyelembe véve egyáltalán nem irreális célkitűzések ezek." – tette hozzá.

Ambros Martín vezetőedző szerint "idén már az első meccs is ugyanolyan fontos, mint a többi, már nem a bajnokság végjátékán van a hangsúly. Azt szeretném, ha megpróbálnánk a saját egyéni legjobbunknál is jobbak lenni, hiszen tavaly talán ez hiányzott ahhoz, hogy minden címet begyűjtsünk" – utalt a spanyol szakember a román CSM Bucuresti ellen büntetőkkel elvesztett budapesti BL-döntőre.

A csapatkapitány Görbicz Anita elmondta, több pihenő jutott idén, mint más szezonok között, de szívesebben lettek volna a magyarok is inkább az olimpián. "Nem volt a nyáron nagy játékosmozgás, gyakorlatilag csak a Nora Mörk érkezett. Készek vagyunk, győzelemre éhesek. A csapat nevében el tudom mondani, mindent megteszünk, hogy minden kupát elhódítsunk" – jegyezte meg a klasszis.

A Larviktól elcsábított Nora Mörk magyarul köszöntött mindenkit: "Jó napot!". A világbajnok, olimpiai bronzérmes és kétszeres Európa-bajnok norvég játékos három évre igazolt Győrbe. "Nagyon várom, hogy az Audi Aréna Győrben, a csodálatos győri közönség előtt végre zöld-fehérben pályára léphessek. Kiemelkedően jó formában vagyunk, izgatottan várom a szezont. Azért jöttem ide, hogy győztes csapat tagja lehessek, szeretnék minden címet begyűjteni a csapattal" – mondta el az idegenlégiós a sajtótájékoztatón.

noramork