Hírek

Franciaország, a kempingek hazája

A kempingezés napjainkban már nem csak a természetbarátok kedvelt kikapcsolódási formája, hanem egyre kedveltebb nyaralási forma családoknak, baráti társaságoknak, fiataloknak és időseknek egyaránt. Így ha a foci EB alatt egy kempinget választunk szálláshelyünknek, akkor remekül összeköthetjük egy kellemes vakációval a ránk váró felejthetetlen sportélményt.

Ha visszagondolunk a gyerekkorunkra, a különböző iskolai táborokra a kemping szó hallatán sokunknak ugyanaz a kép ugrik be. Egy kétszemélyes sátor, mely a legkisebb nyári fuvallatban is felborul, egy hangyabollyal tarkított göcsörtös földterület, amin ha csak fél óráig fekszel, utána 1 hónapig sajog a hátad, egy másokkal közösen használt zuhanyblokk, ahol sosincs meleg víz, és az elengedhetetlen dobozos májkrém, ami reggelire, ebédre és vacsorára is a kulináris csúcspontot jelenti.

Szerencsére ez a nyaralási forma napjainkban már mást jelent, fényéveket fejlődött az elmúlt időszakban. Főleg egy olyan országban, mint Franciaország, ahol kultúrája van a kempingezésnek.

Franciaország, a kempingek hazája

Franciaországról első körben szinte mindenkinek a baguette és a camambert sajt jut eszébe, pedig asszociálhatnánk a kempingekre is, ugyanis szerte az országban 10.000-nél is több kemping üzemel. Komoly besorolási rendszer szerint, 1 és 5 csillag között osztályozzák őket. A kempingen belül tovább nő a választás lehetősége, mindenki megtalálhatja a szívéhez közel álló szálláshelytípust, ugyanis sátor, lakókocsi, hagyományos faház és mobilház is várja a pihenni vágyókat. A Sportimádók két, Bordeaux városához közel eső, kiváló minőségű kempinget ajánl, mely kétségek nélkül remek pihenést fog biztosítani az út során.

Mi is az a mobilház?

A kempingekben található mobilházak egy saját kis nyaralótól elvárható kényelmet és felszereltséget biztosítanak. A 15-35 m2-en általában egy vagy két hálószoba, felszerelt konyha, fürdőszoba és terasz vár minket. Az autónkat sem kell félteni, mert amíg a vendégekre biztonsági szolgálat ügyel, addig a négykerekű családtagunknak a zárt parkoló nyújt biztonságot. A kempingek elhelyezkedése is kiváló, a Village Vacances et Camping du Lac pl. egy festői tó partján található, így a természet közelsége szinte kézzel fogható. Akik viszont a nyarat nem tudják tengerpart nélkül elképzelni, nekik az 5 csillagos Camping les Grands Pins a legjobb választás, mert a kemping finomhomokos strandját az Atlanti-óceán hullámai verdesik. A létesítmények éttermeiben pedig megkóstolhatjuk a francia gasztronómia remekeit, így ezentúl soha többet nem fogunk a konzerv májkrémre gondolni a kemping szó hallatán.

Miben tud jobb lenni egy kemping egy szállodánál?

Ezek a kempingek annyira jól felszereltek, hogy akár azt is megtehetjük, hogy ki sem tesszük a lábunkat nyaralás alatt a kemping területéről. Medence, bár, üzletek, éttermek, animációs programok, különféle sportos és kulturális szórakoztató lehetőségek várnak arra, hogy elvarázsoljanak minket.