Hírek

Foci EB: megsüvegelte a magyar védelmet az osztrákok kapitánya

Szoros, kiegyensúlyozott csoportra számít az Európa-bajnokságon a magyarokkal azonos négyesben szereplő osztrák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Marcel Koller szerint Portugália a kvartett favoritja. de nem csak Cristiano Ronaldo miatt.

„Magyarországnak erős védelme van és versenyképes együttes, akárcsak az izlandi, így nagy és szoros küzdelmet várok" - mondta a svájci szakember az osztrákok Málta felett aratott 2-1-es sikerét követő sajtótájékoztatón.

Arra a kérdésre, hogy a klagenfurti találkozó mennyiben szolgálta a felkészülést a magyarok elleni első Eb-meccsre, Koller ezt válaszolta: „Málta nem Magyarország", de abból a szempontból mindenképpen hasznos volt, hogy számos dolgot kipróbálhattank.

Az osztrákok korán, már a 4. percben vezetést szereztek a meccsen Marko Arnautovic révén. A hazaiak ezt követően is kreatív futballt mutattak be, így felállt és zárt védelem mögé is be tudták játszani a labdát, ennek köszönhetően Alessandro Schopf növelte az előnyt.

Ugyanakkor amennyire meggyőző volt az osztrákok támadó játéka, annyira égbekiáltó hibák jellemezték a védekezést. Az egyik ilyet a második félidőben becserélt David Alaba követte el, amely öngólt eredményezett. A kapus nem a helyén állt, hanem a kaputól jobbra, hogy oda passzolja le neki a labdát a Bayern München sztárja, aki viszont a kapu közepébe gurított.

Az osztrákok szombaton az Eb-ről lemaradt hollandokat fogadják Bécsben. A jövő hét pénteken rajtoló, franciaországi Eb-n Mallemortban lesz a bázisuk, s elsőként a mieinkkel találkoznak június 14-én, Bordeaux-ban. Négy nappal később Portugáliával küzdenek meg Párizsban, 22-én pedig Izland lesz az ellenfelük szintén Saint-Denis-ben.

magyar labdarúgó válogatott