Hírek

Foci EB: “képesek vagyunk meccseket nyerni, pontokat szerezni”

A szakértők ugyan nem tartják esélyesnek a magyar válogatottat a továbbjutásra, ám ez a csapat kétszer megverte Norvégiát, nagyon tud küzdeni, van hite, ezért képes lehet meccseket nyerni és pontokat szerezni az Európa-bajnokságon. Ezt nyilatkozta a FIFA honlapjának az együttes 27 éves támadója, Németh Krisztián.

A katari al-Garafa SC labdarúgója úgy véli, készen állnak arra, hogy meglepetést szerezzenek Franciaországban. "Nagyon várjuk a kezdést, és érezzük, hogy az egész ország velünk van. Az EB fontos számunkra, mert hosszú idő telt el, amióta a magyar válogatott legutóbb részt vehetett a tornán. Tele vagyunk reménnyel, jó csapatunk van, az edzőnk pedig minden információt megad majd az ellenfelekről".

Az Elefántcsontpart elleni, pénteki felkészülési mérkőzést (0-0) sérülés miatt kihagyó labdarúgó hozzátette: "Erős ellenfelek vannak a csoportunkban. Úgy hiszem, Ausztria is van olyan jó, mint Portugália. Kiváló játékosai vannak, nehéz lesz ellene játszani. Kellően felkészülünk az osztrákokból, és ugyanezt tesszük Izland és Portugália esetében is."

A magyar válogatott 1964-es Európa-bajnoki bronzérmének, illetve 1972-es negyedik helyezésének említésére Németh úgy reagált: Puskás Ferencéket sosem fogják felülmúlni, de megmutathatják, mit tudnak, és jó eredményekkel örvendeztethetik meg a szurkolóikat, akik mindig mögöttük állnak.

A magyar válogatott 44 év szünet után szerepel ismét az Eb-n: június 14-én Ausztria ellen kezd Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izlanddal találkozik, végül 22-én Lyonban Portugáliával csap össze.

magyar-szurkolok2