Hírek

Foci EB: káosz fenyeget a szurkolók beléptetésénél

Tömegesen olvashatóak a közösségi oldalakon olyan bejegyzések, amelyekben szurkolók eladásra kínálják fel az általuk korábban vett belépőket. Történik ez annak ellenére, hogy a szabályok szerint a tiketteket nem lehet továbbértékesíteni.

A belépésnél ugyanis ellenőrizhetik az érkező személyazonosságát, vagyis hogy valóban az a drukker kíván-e bejutni a stadionba, akinek a neve a jegyen szerepel. Fontos kitétel az is, hogy a nem saját részre vásárolt belépők esetében az igénylőnek mindenképpen meg kell jelennie a helyszínen, és a kísérővel együtt kell belépnie a stadionba.

„Jártam már Európa-bajnokságon, és személyes tapasztalatok alapján is mondhatom, nem életszerű ez a kitétel, korábbi tornákon nem is alkalmazták. Úgy vélem, ezt nagyon nehéz lesz betartatni" – nyilatkozta a www.nso.hu-nak a Sportimádók szurkolói klub részéről Barthos Zoltán.

Az MLSZ szerint az UEFA továbbra is kitart az eredeti szabályok mellett, vagyis ellenőrizheti a jegytulajdonosok személyazonosságát, és megtagadhatja annak a szurkolónak a belépését, aki nem az eredeti tulajdonossal együtt érkezik a mérkőzésekre. Más kérdés, hogy az előírás feltételes módban fogalmaz („ellenőrizhetik"), és már a négy évvel ezelőtti Eb-n is érvényes volt, de akkor végül nem alkalmazták. Viszont a terrorveszély miatt ezúttal elképzelhetők szigorítások...

Szurkolói zónákba várják a drukkereket

„A stadionok körül lesz egy másfél kilométeres gyűrű, melynek területén autóval nem lehet parkolni. Tömegközlekedéssel, taxival, busszal vagy gyalogosan érdemes megközelíteni a stadionokat. Saját autóval senki ne menjen a stadionokhoz! Busszal viszont érdemes, mert regisztráció után ingyenesen lehet parkolni a zónán belül, és például egy reggeli érkezés esetén egész nap ott maradhat a busz, amíg a drukkerek visszamennek a szurkolói zónába" – mondta el Barthos Zoltán.

Bordeaux-ban és Lyonban a belvárosban, a stadiontól távolabb lesz kialakítva a szurkolói zóna, Marseille-ben viszont a tengerparthoz közelebb, a Velodrome-tól mintegy másfél kilométerre.

A zónákat középen elválasztják majd két részre. Az egyikben lesz focipálya, csocsó és egyéb aktív kikapcsolódási lehetőségek, a másik részében pedig vendéglátóegységek, illetve ott lehet követni a mérkőzéseket is kivetítőkön. A szurkolói zónákba fokozott biztonsági intézkedések mellett lehet belépni, belül pedig külön biztonsági szolgálat felügyeli majd a rendet.

A Sportimádók szurkolói klub az MLSZ-szel és a konzulátussal is együttműködve igyekszik mindenben támogatni a drukkereket. A szurkolói zónákban, illetve a reptereken, pályaudvarokon és a belvárosban információs standokon várják azokat, akiknek bármilyen segítségre van szükségük.

A klub munkáját nyolc-tíz, franciául felsőfokon beszélő diák segíti majd, a konzulátus pedig mobil konzuli szolgálattal lesz jelen a három városban, ahol a magyar válogatott pályára lép.

A Franciaországba tartó szurkolók egyébként itt találnak hasznos információkat a felkészüléshez.

 

Euro-tickets